Oldal kiválasztása

“Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!”

Ixi – A mindig rohanó gamerlány

Nick: Ixi, Alapító-szerkesztő

Csillagjegy: Ikrek (na persze, mintha letagadhatnám :D)

Szülőváros: Budapest

Kedvenc anime: Hell Girl, Highschool DxD

Kedvenc film: Harry Potter-sorozat, Halálos iramban filmek, Riddick filmek és természetesen a Rémálom az Elm utcában

Kedvenc játék: Overwatch, Skyrim, Blade and Soul

Kedvenc könyv: Éjangyal trilógia, Harry Potter, Jurassic Park, Joyland, Mobil

Kedvenc sorozat: Firefly, The Big Bang Theory, Rex felügyelő, Kingdom

Kedvenc zenei stílus: HIM, The Pretty Reckless, Nightwish, Lacuna Coil, Omnia, Vardruna, Powerwolf, Pokolgép, Ossian, Akela, Alice Cooper – és a csavar: David Bowie és Lady Gaga

Háziállat: Van egy kutyám (Pamacs), egy nyuszim (Dero) és egy csincsillám (Hulk)

Roxfort ház: Mardekár – Cunning and ambitious

Fun fact: Időnként csinálok dolgokat álmomban, például felkapcsolom a lámpát, vagy felülök és beszélek, amire aztán reggelente nem emlékszem. Igazság szerint nem is vagyok benne biztos, hogy ezek megtörténnek és nem csak a barátaim szívatnak.

Jelenleg az ELTE bölcsészkarán tanulok, valamint kreatív tartalomszerkesztőként dolgozom. Az elmúlt években végeztem sminkesként a Professional Makeup Schoolban.  Ha éppen támad egy kis szabadidőm, akkor játszom, vagy edzek. Az életemben nagy szerelem a lovaglás és a muay thai, amik tökéletesen ellensúlyozzák a rengeteg szellemi munkával töltött hétköznapot.

A blog kezdetei: Catlennel, Orlissával és Hanamával együtt kezdtük ezt az egész dolgot még elsős egyetemista korunkban. Pontosabban Catleen egyszerűen berobbant a campusra és rám vetette magát, hogy blogot fogunk készíteni 😀 De hát nyilván nem tiltakoztam annyira, elvégre írni akkoriban is nagyon szerettem és az, hogy arról írjak, amit valóban szeretek, egy remek gondolat volt.

Hogy kezdted?

Az első sorozataim a Star Trekek, a Xena és a Hercules voltak. Ehhez azért érdemes tudni, hogy ekkor kábé tízéves voltam, úgyhogy a Star Treket később újra kellett néznem előröl, mert fel sem fogtam akkoriban, viszont borzasztóan tetszettek a nagy űrhajók. Olvasni egészen kicsi koromtól fogva szerettem, aztán elég hamar rákaptam a fantasy irodalomra. Erre a hardcore sci-fi rajongásra Catleen szoktatott rá, de ahogy látható, elég nagy sikerrel. A horror – ami a fő szakterületem – szintén elég korán keveredett az életembe, nagyjából tizenegy lehettem, amikor először megnéztem A kört, mert ettől nagy nagylánynak hittem magam. Csak hát aztán megtetszett ez az ijesztgetős műfaj, és mivel nem vagyok egy viráglelkű, szerettem felvágni az iskolában, hogy mindent meg merek nézni. A szenvedély azóta is töretlen.

Miket szeretsz?

Természetesen írni, nem véletlen, hogy a blog és az egyetem mellett még a munkaköröm is ez. És bár a szabadidőm mostanában erősen véges, de dolgozom a saját könyvemen is. A sport az, ami még nagyon jelentős szerepet kap az életemben, hiszen rengeteg ülőmunkát végzek, viszont alapvetően aktív emberke vagyok. Rendszeresen járok lovagolni, valamint Sebők Máténál tanulom a kesztyűzés művészetét. Tudjátok, készülni kell a zombikra!