Oldal kiválasztása

A lélekemelő filmek otthonaként ismert JUNO11 Distribution szeptember 21-én mutatja be a magyar származású svájci rendezőnő, Barbara Kulcsar filmjét. Az Aranyéveink – Végül újrakezdjük? egy házaspár életújrakezdésének történetét dolgozza fel bájos humorral, mély együttérzéssel, könnyedsége ellenére is fontos, mindannyiunkat érintő kérdésekkel. A magyar szinkronnal és feliratosan is elérhető alkotás premier előtti vetítésén, szeptember 18-án, hétfőn a filmet „örökbe fogadó” Szulák Andrea lesz a Cinema City Mammut vendége. Szeptember 21-én Soma Mamagésa, szeptember 23-án Szűcs Péter, szeptember 24-én pedig S. Hegyi Lucia divattervező és lánya, Sümeghy Claudia producer lesznek a premieresemények vendégei. A premiereseményekre váltott jegyekkel a nézők most ráadásul értékes kétszemélyes pihenést is nyerhetnek.

frissen visszavonult Peter (Stefan Kurt) és felesége, Alice (Esther Gemsch) különböző elvárásokkal tekintenek életük új szakaszára. A nő egy földközi-tengeri körutazástól remél új lendületet kapcsolatuknak, míg Petert az elmúlással való szembesülés egzisztenciális válságba sodorja. A közös hajóút végül nem várt fordulatot hoz: Alice és Peter elszakadva egymástól meglepő felfedezéseket tesznek önmagukról, és új irányt találnak közös életüknek.

A magyar származású Barbara Kulcsar vígjátéka Svájcban közönségkedvenc volt, de a német nézők szívét is meghódította. A rendezőnő ebben az univerzális családi történetben nemcsak arra a kérdésre keresi a választ, hogyan is működik a szerelem ennyi év házasság után, de számos alternatív életutat is felvillant, amelyek segítségével örökké fiatalok maradhatunk.

„A magyar származású rendezőnő, Barbara Kulcsar már számos filmmel bizonyított Svájcban, és többek között az itthon is futó Tetthely című sorozatot is rendezte. Az Aranyéveink már a leírása és a külföldi sikerei alapján felkeltette az érdeklődésünket, de miután megnéztük, olyan filmeket idézett fel bennünk, mint az Életrevalók vagy a Teljesen idegenek, így egy percig nem volt kérdés, hogy elhozzuk a magyar közönségnek, és beszélgetéseket is szervezünk köré. Bízunk benne, hogy bemutatásával olyan pozitív, de közel sem elérhetetlen példát mutatunk a hazai nézőknek, melyből inspirálódhatnak, lendületet nyerhetnek, és új utakat találhatnak életük bearanyozásához” – mesélt a filmválasztás mögött álló motivációról Sümeghy Claudia, a forgalmazó cég stratégiai vezetője.

A filmet beszélgetések kísérik, melyek közül az elsőn már premier előtt részt vehetnek a nézők. Szeptember 18-án, hétfőn a Cinema City Mammutban Molnár Kata Orsolya Szulák Andreát, a film nagykövetét faggatja az örök fiatalság titkáról, míg szeptember 21-én a Cinema City Arénában Soma Mamagésával arról beszélget, hogyan őrizheti meg egy nő a nőiességét érett korban is, vagy hogy tudnak ezek az évek egy második virágkorrá válni az életükben. Szeptember 23-án a Cinema City Westendben Szűcs Pétert (petersplanet.travel) az utazás megújító erejéről és saját utunk megtalálásáról, végül szeptember 24-én a Cinema City Allee-ban S. Hegyi Lucia divattervezőt és lányát, a filmet forgalmazó Sümeghy Claudia producert a generációk közötti erős kötelékekről kérdezheti majd a közönség. Az eseményekre váltott jegyekkel a nézők most ráadásul egy kétszemélyes, kétéjszakás wellness pihenésért is játszhatnak a forgalmazó Facebook-oldalán.

Szerző

Watchaholics
Blog könyvekről, filmekről, sorozatokról, és minden egyéb jóról az internet gráciáinak digitális tollából!