Oldal kiválasztása

Egy film Adam Driverrel, ami a 65 millió évvel ezelőtti Földet mutatja be dínókkal meg mindennel, miközben valami nagy sci-fis trükköt rejteget? Izgalmas igaz? Hát, már előre elárulom a nagy titkot, kicsit sem!

Mills (Adam Driver) elvállal egy két évig tartó küldetést, hogy így a feleségével (Nia King) lehetőségük legyen kifizetni a kislánya, Nevine (Chloe Coleman) gyógykezelését, ám a hazafelé vezető úton egy ismeretlen meteorrajban találja magát az űrhajóval és a lefagyasztott tudósokból álló csapattal, és mire észbe kap, egy teljesen ismeretlen bolygón reked, miközben a hajó darabjaira tört szét.

Mills miután összeszedi magát az utasok felé veszi útját, ám a kriokamrák egyesével kiszakadtak az űrhajóból, és a több tucat ember közül egy sem élte túl. Kétségbeesett lépésre szánja el magát a pilóta, ám az utolsó pillanatban felcsillan egy reménysugár, egy túlélő. Miután Mills kimenekíti a túlélőt, kiderül, hogy a kislány neve Koa, a szüleivel érkezett, és egy olyan területről származik, aminek nyelvét nem beszéli Mills, így érdemi kommunikáció nélkül kell átverekedniük magukat a hajó egy másik leszakadt darabjához, ahol a mentőkabin található, amivel kijuthatnak erről a szörnyekkel övezet bolygóról – de 15 kilométer bizony hosszú útnak ígérkezik.

Én tényleg valami baromira csavaros időutazós, rémisztgetős sci-fire számítottam a film előzetese alapján, de az egész annyiből állt, amennyit a trailerben is láttunk. A dinoszauruszok persze baromi menőn néztek ki, de vagy alig láttuk őket mert sötét volt, vagy nem láttuk őket mert olyan szögben voltak, hogy a fák takarták, egyszóval a film egy igen sarkalatos pontja nem működött. De nem baj, itt van nekünk a szuper Adam Driver, akire talán a nagyközönség végre hajlandó nem a hisztis Kylo Renként tekinteni, deee ez sem sikerült. Driver jó, de egy elképesztően lapos karaktert, aki szinte nulla kommunikációval tolja végig a filmet, még ő sem tud eljátszani.

Állítom, hogy a film egyik legnagyobb hibája, hogy a két szereplő nem egy nyelvet beszél, mert kommunikáció az nincs, és ezzel egy várt apa-lánya kémia sem alakul ki, és az egész úgy ellaposodik a végére, hogy már kezdtem azon gondolkozni, hogy tulajdonképpen kinek is szurkolok én? A dinoszauruszoknak, vagy az idegeneknek. És itt jön az újabb probléma, vagyis annak teljes hiánya, merthogy nincs nagy csavar a filmben, vagyis van egy, amit annak szánhattak, de szó szerint egy barlangban kellett az illetőnek felnőnie, ha nem jött rá a lezuhanás után egyből.

Szóval van egy látványos dínós filmünk, amiben sok a fa, meg a séta, és nem beszélget a kemény két darab szereplő, és az egész egy nagy unalmas menetelésbe zuhan – hát ezért tényleg kár volt.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.