Oldal kiválasztása

Július 28-tól egy héten át mindennap 17.30-as kezdéssel képzőművészeti dokumentumfilmek a Cinema MOM kínálatában!

Csak azért, mert nyár van, nem kell lemondanunk az igényesebb szórakozásról!
A hazánkban igen népszerű, A művészet templomai szinte legkorábbi, legnépszerűbb részeit most ismét nagy vásznon élvezheti a közönség, a Pannonia Entertainment forgalmazó jóvoltából.

Csütörtökön Bosch: A gyönyörök kertje című triptichonját elemző, kutató, feldolgozó, azt ihletül használó művészek és tudósok, szakemberek vallanak e remekről, mely koránál, állapotánál, értékénél és elsősorban méreténél fogva valószínűleg már soha nem hagyhatja el a madridi Prado épületét, de most lesz alkalmunk közelebbről, tüzetesen szemügyre venni.

Pénteken vetítik a Botticelli és a Mediciek című kultúrtörténeti dokumentumfilmet, mely a reneszánsz Firenze katonai, pénzügyi, politikai helyzetének feltérképezésével, a Medici család hatalmának kiépülésével és a bukásukra felesküdött pénzarisztokrácia manipulációival, sőt kegyeletsértő kriminális tetteivel, valamint természetesen főhősünk, az ifjú Botticelli pályaképével, ars poeticájával foglalkozik – neves szakemberekkel készült interjúk és játékfilmes elemek beemelésével.

Szombaton kerül a vászonra ismét a Pápai bazilikák megépítésével, felszentelésével és több évszázados sorsával történelmi távlatokban foglalkozó kultúr- és egyháztörténeti dokumentumfilm 3D-ben, 8K-ban felvéve.

Vasárnap az állunk is leesik majd, amikor a pápai stanzák között járva Raffaello, a festőfejedelem korai szárnypróbálgatásait próbáljuk meg érteni és élvezni.

Hétfőn a sorozat vitathatatlanul legnépszerűbb tagját, a Firenze és az Uffizi képtár 3D című kultúr- és művelődéstörténeti dokumentumfilmet csodálhatjuk meg ismét, melynek máig páratlan, 16 K-ban történt, sok esetben dróntechnikát is használó, megunhatatlan fázisképei örökre emlékezetünkbe vésődtek.

Kedden a reneszánsz és barokk mesterek után az impresszionizmus egyik koronázatlan királyát, Van Goghot ünnepeljük a Búzamezők és borús égbolt című, jórészt Hollandiában forgatott dokumentumfilmmel.

Szerdán, zárásként pedig egy XX. századi sokoldalú zseni, Salvador Dalí festményekbe álmodott gondolatait hallhatjuk saját hangján (!) A halhatatlanság nyomában tett erőfeszítéseiről.

A filmek mindegyike 17.30-kor kezdődik.

VETÍTÉSI PROGRAM

Szerző

Watchaholics
Blog könyvekről, filmekről, sorozatokról, és minden egyéb jóról az internet gráciáinak digitális tollából!