Oldal kiválasztása

A Star Trek: Discovery premierje óta elképesztő mennyiségű új Star Trek tartalom keletkezett: Lower Decks, ami úgy paródia, hogy szerelmes a Star Trek világába, vagy a Picard, ami egy teljesen új és sokkal összetettebb kapitányt mutat be. A Strange New Worlds azonban kilóg ebből a sorból, ugyanis eredetileg csak pár karaktert láthattunk (Pike, Spock és Eggyes), amolyan kiegészítésként a Discovery epizódjaihoz, de a rajongókat annyira meggyőzte a színészgárda, hogy addig kampányoltak, ameddig elkészült egy teljes évad Pike kapitány és legénysége kalandjairól, és ami az első epizód után egyszerre nosztalgikus, új, szerethető, szívhez szóló, vagyis ízig-vérig Star Trek!

Pike kapitány (Anson Mount) a klingon kolostorban átéltek miatt szünetelteti karrierjét, és nem bírja rávenni magát arra, hogy ismét egy űrhajót vezessen, annak ellenére, hogy kedvese Batel kapitány (Melanie Scrofano) is erre buzdítja. Ám Pike elsőtisztje, Una (Rebecca Romijn) eltűnik egy új nép első kapcsolatfelvétele közben, ezért Pike parancsot kap, hogy az Enterprise legénységével járjon utána annak, hogy mi is történt valójában. Érkezésükkor kiderül, hogy az elsődleges irányelvhez szükséges térhajtőmű fejlesztéssel (ami az alapfeltétele a kapcsolatfelvételnek), valami nagyon nincs rendben. Pike, Spock (Ethan Peck), és az új biztonsági tiszt, La’an (Christina Chong), a helyieknek álcázva magukat próbálják kideríteni a történteket, és egyszerre egy olyan múltbéli szituációban találják magukat, ami ennek a világnak a jövője is lehet.

Azon kevesek közé tartozom, aki minden új és régi Star Trek tartalmat szeret, szeretem a Discovery egyediségét, a TOS egyszerűségét, a Deep Space 9 őszinteségét, a Voyager romantikáját, egyszóval tényleg mindent szeretek. Így nem is volt nehéz dolga a Strange New Worldsnek, hogy elbűvöljön. De ennek ellenére állíthatom a nálam kicsit kíméletlenebb nézőknek, hogy ez a sorozat bizony a tökéletes esszenciája a Star Trek életérzésnek, kezdve azzal, hogy a többség érdeke hívta életre, azzal az elképesztő odafigyeléssel és gondosággal, ahogy készült, miközben az apró részletekre is nagyon figyeltek – Stamets és Archer hajók, imádom! Miközben az egészben ott a felfedezés érzése, az új világok megismerésének ígérete, és az a sok ismerős részlet, az egy korszakot meghatározó pizsama kék anyag, a táskaszerű eszközök, és a „senki sem tud róla, ezért mindenki tudja” attitűd.

A Strange New Worlds pontosan az, aminek Roddenberry ezt az egész világot megálmodta, és ezt már az első epizódban sikerült megmutatnia!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.