Oldal kiválasztása

Avagy, kik azok a legtöbb halált köszönhetem a játékok során. Csak viccelek, vannak olyanok bossok, akik messze többször végeztek szegény kis karakteremmel a játék folyamán, de ezek a személyek/entitások sokszor olyan meglepetéssel/háttérrel tudtak szolgálni – ami több, mint érdekes. Az Elden Ring megjelenése pedig újra előhozta belőlem a Souls-játékok iránti rajongásomat és már előre kíváncsi vagyok, hogy milyen ellenségekkel fogunk küzdeni benne. De addig is ráhangolódás végett elővettem a Dark Souls szériát és a bennük lévő ellenfeleket.

 

  1. Executioner’s Chariot (Dark Souls 2)

Messze nem a legnehezebb boss a Dark Souls 2-ben, de eléggé képes megszivatni az ellent, köszönhetően a bujkáló nekromantáknak, az általuk folyton felélesztett csontiknak és annak, hogy az élőholt lovak által hajtott szekér folyamatos köröket róva próbálja megakadályozni, hogy leüssük a probléma kezdeti forrásait. Persze a nekrok és a csontik leütése után már nem nehéz végezni a lovakkal, de attól még megizzasztja rendesen az embert.

  1. Artorias the Abysswalker (Dark Souls)

A Nameless King után talán ő a legikonikusabb ellenfele karakterünknek a teljes széria folyamán. Gywn király egykori hatalmas lovagját az Abyss rémségei megrontották és bár tudata és jelleme teljesen az enyészeté lett, harci tudása megmaradt és előszeretettel ver minket laposra. Nemcsak agilis és nagyot csap, de kedves abysstól kapott képességei miatt nekünk is bolhaként kell ugrálnunk, ha nem akarunk rövid időn belül elpatkolni. 

  1. Dragon Slayer Ornstein& Executioner Smough (Dark Souls)

Ez a kettős boss olyan, mint a Nescafe: kettő az egyben, de az ütősebb fajtából. Ornstein – hasonlóan Artoriashoz – rendkívül agilis és gyors, Smough meg ugyan lassú, de nem véletlen, hogy ő forgatja a banhammert. A baj azonban nem akkor van, amikor elindul a harc, hanem amikor egyikük a padlóra kerül – ugyanis, aki legalább egyszer végigjátszotta a játékot az tudja, mi fog következni azután.

  1. Demon of Songs (Dark Souls 2)

Egyszerre nagyon menő és rém gusztustalan, ahogy ez a kedves kis démon kinéz, de persze nem véletlenül lett boss ebben a világban. Fürge, cseles és nem kicsit képes a váratlan mozdulataival olyan szinten becsapni a játékost, hogy az fel sem tudja fogni mi történt vele, de már lecsapták és megették. 

  1. Lorian,Elder prince&Lothric Younger prince(Dark Souls 3)

A testvéreket hol nagyon szereti/sajnálja, a fandom sorsuk miatt, hol gyűlölik őket amiatt amit nem tettek meg – valamint mert szeretik a karakterünket élő céltáblának használni. Lorian a közelharci nagy kardos karakter, aki annak ellenére is badass hogy deréktól lefelé rokkant, valamint vak és néma. Lothric pedig tankönyvi példája lehetne a csontsovány, járni is képtelen de irgalmatlan erős varázslónak. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki egyszerre sírt értük és szidta őket a harc során.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.