Oldal kiválasztása

Ami csak egy egyszerű kis játék keresésnek indult, az egy valóságos aranybánya lett a magamfajta megátalkodott  rajongó számára. A Boltrend Games által kiadott és Bandai Namco-s csapat által fejlesztett Graffiti Smash nem hoz sok újdonságot az éterbe, de amit bemutat, ez messze az egyik legszórakoztatóbb dolog, amit telefonon találtam.

A Graffiti Smash története egy alternatív jövőben veszi kezdetét Babel  városában, ami talán az egyetlen épen maradt emberek lakta hely a nagy kataklizma után. A külső világ meglehetősen elvadult, így az egyszerű emberek nem nagyon merészedkedneka  váron falain kívülre, azonban aki Hunternek áll, annak a munkaköre bizony oda szólítja. Legyen a küldetés bármi; veszélyes lények levadászása, újfajta növények és állatok felfedezése, a régi kor technológiája és emléktárgyainak a megtalálása, mind-mind a Hunterek végzik.  

Az általunk irányított hős pedig kivételes tehetséges, eléggé ahhoz, hogy sima Hunter helyett egyenesen Commander legyen – olyan személy, aki taktikai tudásával más Huntereket irányít a harcmezőn. Miután kiválasztottuk kezdőkarakerünket (Abel vagy Rose) és végig verekedtünk magunkat a kötelező tutorial-lecsón, ismét beigazolódik az tény, hogy a játékokhoz nem csak tudás kell, hanem jó adag szerencse is.

Ugyanis a jelenlegi 245 karakterből mindenkinek megvan a maga specializációja és egyedi ereje ami hasznos lehet a pályákon, ám nagyon kell arra is figyelni, hogy milyen a pálya terepe és az ellenfelek képességei is, mert elég egy rosszul választott harcos és a meccs már az első kör után véget is ér. Van aki a tüskék ellen hasznos, van aki a bombák ellen; van aki mindkettőtől megvéd, a másik meg egyiktől sem. A gatcha istene itt még viszonylag kegyes, nem kell temérdek pénzt beleölni abba, hogy erős karakterhez juss, ugyanis a roll mellett van az ún. hunting board, ahol egy bizonyos meg lehet küzdeni az éppen aktuális harcosokért.

Az újabb korszakot meglovagolva már itt is majdnem minden karakter beszéde szinkronizált, a harcok kellőképpen dinamikusak és a fegyverkezéssel kapcsolatos taktikázásal is ellehet órákat tölteni. Fanservice-re is ad jó japán játék módjára a Graffiti Smash, szóval mindenki garantáltan megtalálja a kedvenc “waifu” illetve “husbando” jelöltjét. A karakterek használatával együtt növő trust is újabb és újabb, a karakterekkel való interakciót nyit meg, ami szintén segít jobban megismerni csatába vitt kis harcosainkat.

Nem egy világmegváltó játék a Graffiti Smash, de szórakoztató és élmény dús, a szezonális eventek aktívak és pörgősek, a fő történetszál egyszerre kalandokkal teli és egyre ijesztőbb is, hiszen a kalandok során persze olyan dolgokat is megtalálunk, amit nem kéne a jelenlegi megmaradt világ elé tárni. De az már egy másik történet, addig is marad pinball lövészet a rosszakra.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.