Oldal kiválasztása

Mert minden egyes gonosznak -legyen az bármilyen erős is – kell egy nemezis. Lehet az egy egyszeri ember, aki a gonosz által okozott trauma miatt szegődik a nyomába, vagy gy hozzá hasonlóan túlvilági erővel bíró személy vagy entitás – bár utóbbi a ritkább felállás. Most pedig Halloween alkalmából az ilyen filmes hős túlélőkből jön egy csokornyi.

  1. Annie Tarrant (Kampókéz)

Itt nehéz volt a döntés, mert Helen sokkal nagyobb hatással volt Kampókézre (Tony Todd), de Annie is remekül megállta a helyét a bosszúszomjas élőhalottal szemben és a végső harc során is érződött, hogy a vén entitás is meglepődött a fiatal hölgy erejétől is kitartását látva. Ezt pedig lánya, Caroline is örökölte.

4.Losers’ Club és a Teknős/Maturin (Az)

Bár hivatalosan a tini banda (később pedig felnőttként) intézték el végleg a Krajcárost, többször is ki van fejtve hogy a nem evilági entitás termésszetes ellensége a “Teknős”, más néven Maturin. Ugyanis ez a  hasonlóan ősi védelmező lény – ha főleg csak passzívan is -, de segítette útjukon a fiatalokat abban, hogy meglegyenek a megfelelő eszközeik az emberevő szörny ellen.

3.Tommy Jarvis (Péntek 13)

Tommy még mindössze csak egy gyerek volt, amikor először találkozott Jasonnal és egyike azon keveseknek, akik élve megúszták találkozást. Évekkel később találkozik újra az élőhalott gyikológéppel és ő volt az első is aki képes volt hosszabb ideig újra hullámsírba  tenni it – így érthető hogy Jason miért is morcos rá egy kicsit.

  1. Dan Torrance és Abra Stone (Ragyogás és Álom Doktor)

Nagybácsi és unokahúg. Két rendkívül erős médium, akiknek különféle szörnyűségeket kell átélniük erejük miatt. Dan túlélte a hotelt és sikeresen felvette a harcot az ott rejlő borzalmakkal, míg Abranak egy erőszívó, gyerekeket ölő bandával kell felvennie a harcot, akik ereje miatt az életére törnek. Szerencsére mind Dan mind Abra erős fából van faragva és nem riadnak meg az árnyékuktól, így tudnak győzedelmeskedni a rosszak felett.

1.Dr. Sam Loomis (Halloween)

Ha létezik a horrofilmeknek macska-egér párosa, az Michael és Dr. Loomis. A megszállot gyilkológép és a nyomában lévő orvos folytonos párharcai remek elemei a filmeknek és bemuttaja azt is, hogy bár az öreg Loomis okos és képes Myers fejével gondolkodni – ezzel pár életet megmenteni -, de mindent ő sem tud és bizony Michael koránt sem olyan könnyű eset, mint azt elsőre gondolni lehetne.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.