Oldal kiválasztása

Vannak azok a filmek, amik megosztják a rajongói közösségeket az általuk bemutatott változtatásokkal (Pl: Prometheus), vannak az olyanok, amiket ha nem is szeretek annyira, de nyomot hagytak (Pl: Doom) és végül, de nem utolsó sorban van az abszolút felejthető kategória. Ilyen lenne cikkünk mia alanya, a Mars- Az utolsó napok.

A történet szerint a 2040-es években a Tantalus nevű kutatóállomás csapata az utolsó napokat tölti a Marson, mielőtt még mielőtt visszatérnének a földre. Azonban az egyik csapattag Petrovic (Goran Kostic) egy érdekes mintára nem lel a talajmintákban. Eredményét azonban csak egyik társával, az őt a megtalálási helyre szállító Harringtonnal (Tom Cullen)  osztja meg, a csapat többi tagja meg a mentett adatokból jön rá, hogy a cseles orosz bizony mikrobákat – vagyis kvázi az élet jeleit – találta meg a marson.

Örömködésre azonban nem lehet sok okuk, mert Petrovic beleesik egy lyukba, és a megsérült védőfelszerelésén az amúgy kicsit sem barátságos mikrobiológiai létforma a szervezetébe kerül, hogy aztán egy furcsa élőhalott szerű entitást készítsen belőle és mindenkiből akit csak sikerül elkapnia. Nagyon hamar beüt a probléma a kutatóállomáson ahogy egyre-másra sérülnek és térnek vissza vérengző dögökként a korábbi kutatók és csak  Campbell (Liev Schreiber), Lane (Romola Garai) és Irwin (Jonny Harris) csak abban reménykedhetnek, hogy a szállító hajó minél hamarabb megérkezik és megmenti őket. 

Papíron ez nagyon is jól hangzik, a valóság azonban becsap; hiába akart valami maradandót alkotni Ruairí Robinson és stábja egy jó, maradandó élmény nyújtó filmet alkotni, a Mars- az utolsó napok sajnos több, mint unalmas. Az összes karakter jelleme elférne egy A5-ös lapon, egyiket se ismerjük annyira, hogy akárcsak egy kicsti is aggódjunk értük, a talán főhősnek titulálható Campbell pedig nem képes elvinni a hátán a filmet, pedig még talán ő van a legjobban kidolgozva az összes közül.

A zombi szerű lények ötlete pedig nem rossz, láttuk már nem egy, a témában azonos filmben, hogy mire képesek idegen organizmusok az emberi testtel  és a lények sminkje nem is volt rossz, valamint az ideiglenes gyógymód ötlete sem volt rossz, csak ilyenkor megjelenik a kisördög a vállam fölött és azt kérdezi:miért akarják meg gyógyítani a halottat?  ez sok zombifilmben és játékban is zavaró, de ez annyira érdektelen volt, hogy még a szemem se rebbent rá.

Aki imádja az ilyen filmeket és megjárta már a poklait is ennek a műfajnak, az biztosan találkozott már rosszabb filmekkel is mint a Mars- Az utolsó napok, de azt is garantálom, hogy akármennyire is rosszak voltak azok a filmek, azokra legalább emlékszik a néző. Ez egy nem rossz, de abszolút felejthető darabja ennek a műfajnak.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.