Oldal kiválasztása

A thai horrorfilmeknek két fajtája van; az egyik a nagyon elborult és drámai, a második pedig a szintén nagyon elborult de már abszurd módon vicces. Most ezek keverékéből  következik egy kis válogatás.

Midnight University (2016)

Sok kultúrában előfordul az, hogy egy lélek azért maradt ott egy helyen, mert valami befejezetlen dolga maradt az életében. De mi történik akkor, ha ez egy egyetem berkein belül történik meg, méghozzá olyan diákok szellemeivel, akik annó nem tudtak lediplomázni? Kész horror vígjáték a maga kis bizarr thai fűszerezésével. Az újonc végzősök egy dilis tanár kel a túlvilági nebulók – és persze saját maguk – segítségére is, hogy lehetőleg mindenkinek sikerüljön a végső vizsga.

Pee Nak 2 (2019)

A 2013-as első filmmel ellentétben ami romantikus horror-vígjáték volt, itt most csak a horror-vígjáték rész maradt meg. Miután egy ismerősük tragikusan vesztette életét egy balesetben, a három jóbarát Balloon (Tar Atiwat Saengtien), Nhong (Paisarnkulwong Vachiravit) és First (Puwadon Vejvongsa) elmennek egy templomba, hogy halott barátjuk emlékére kötött esküjükhöz hűen szerzetesnek állnak. Miután azonban rossz helyre kerültek és a templon területét egy veszélyes megkeseredett lélek járja, a fiúk úgy döntenek, hogy jobb lenne menekülni – mielőtt az entitás velük is végez. 

13 Secrets/ Bangkok 13 Muang Kon Tai (2016)

A paranormális kutatók száma kezd egyre jobban megnőni az ázsiai térségben is és nem csoda, hogy egyre bizarrabb és ijesztőbb videók látnak világot és horrorisztikus történetek válnak legendává. Pia (Todsapol Siriwiwat) életében ez mindennapos, hála különleges képességének, amivel érzékelni képes a túlvilági entitásokat. Emiatt is kerül be egy olyan paranormális ügyekkel foglalkozó tv műsorba, aminek feltett célja hogy megfejtse Bangkok 13 híres legendájának eredetét.

Ghost of Mae Nak (2005)

Bár ezt a legendát egy korábbi, azonos nevű film körbejárta, Mae Nak története az egyik legismertebb Thaiföldi szellemtörténet: míg férje harcolt a háborúban egy másik klán ellen a várandós Mae Nak és gyermeke életüket vesztették szülés közben. Azonban a nő szelleme megtagadja a halált és szellemként továbbra is férjére vár. Mikor Mak (a férj) visszatér mindenki próbálja figyelmeztetni őt arról, hogy szeretett neje már nincs az élők sorában – ám Nak ezt koránt sem tűri. Bár a legenda szerint Mak sikerese elzárta Nak lelkét, úgy látszik egy másik fiatal szerelmespár miatt a legenda ismét új életre kel.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.