Oldal kiválasztása

Song Kang azon tehetséges színészek közé tartozik, akik első fontosabb szerepüket követően pár év alatt hatalmas népszerűségre tettek szert. Az idén 27 éves színész a 2017-es The Liar and His Lover-ben nyújtott alakítását követően 2019-ben már a Love Alarm Sun-oh-jaként lopta be magát a nézők szívébe. Idén két sorozatban is láthatjuk a kisvásznon, karrierjét pedig a hírek szerint 2022-ben a People at Meteorological Service című sorozattal folytatja tovább. 

A színész első jelentősebb szerepe a Hello, Spring 2015-ös minisorozat főszerepe volt, melyet követett a 2017-es alakítás. Song Kang munkásságáról a tehetsége, jóképű és megnyerő kiállása mellett érdekes lehet elmondani, hogy az alábbi listán szereplő sorozatok, melyekben főszerepet játszott, mind népszerű webtoon adaptációk. A feldolgozások és webtoon átiratok készítése jellemzi az elmúlt pár évben kiadott koreai sorozatok piacát, ami nem meglepő, hiszen rengeteg izgalmas képregényt rajzolnak a dél-koreai művészek. Még több webtoon adaptációról pedig ITT olvashattok 🙂

 

Love Alarm – 좋아하면 울리는 (2019-2021)

 

Állítólag Song Kang-ot erre a szerepre 900 ember közül választották ki, ami egyértelműen bizonyítja szakmai rátermettségét is. A Love Alarm-ról korábban az alábbi cikkemben írtam, hiszen mind a sorozat, mind a webtoon ugyanazzal az érdekes, utópisztikus kérdéssel foglalkozik, ami mai világunkban egyre inkább megvalósíthatónak tűnik. Vajon milyen lenne a világ, ha egy mobil applikációval mindig jelezni tudnánk a szerelmünket? A Joalarm app pont ezt tudta megmutatni, a sorozatban pedig végigkövethetjük, ahogy az először újdonságnak számító alkalmazás egyre fokozatosan meghatározó szerepet kezd el betölteni a párkapcsolatokban, mégjobban tönkretéve ezzel megannyi szerencsétlen ember életét.

Az idén kijött második évadban újra figyelemmel kísérhetjük, hogy a Joalarm applikáció hogyan forgatja fel az emberi kapcsolatok világát Dél-Koreában. Az első szériával ellentétben itt végre megfigyelhetünk valamiféle jellemfejlődést is a Song Kang által alakított, jómódú, ámde elkényeztetett Hwang Sun-ohban, aki továbbra sem tudja elfelejteni volt gimis barátnőjét, Kim Jojo (Kim So-hyun). Az app ráhangolódik az érzelmeinkre, és csörgéssel jelzi, ha a szívünknek kedves valaki a közelünkben van, vagy mi tetszünk valakinek, aki a telefonunk hatótávolságán belül van. A Love Alarm első évadában kibontakozott szerelmi háromszögből végre a második évadban meglátjuk, hogy Jo-jo ebben az új és felfordult értékrendű életben feláldozott szerelmét újra megtalálja-e.

 

Sweet Home – 스위트홈 (2020)

 

Ebben a Netflixes webtoon adaptációban a Green Home panelház lakóinak küzdelmeit követhetjük végig, ahogy egy lehetetlen zombi-szörny apokalipszis közepén próbálnak meg életben maradni a többemeletes épületben, melybe bezárták őket. Az érekes zenei választásokkal tűzdelt horrorban rengeteg CGI szörnnyel találkozhatunk, amit a zombi-fertőzés logikájához hasonlóan harapás után kap el az ember, majd átalakul. Ebben a pokoli káoszban próbál túlélni az eleinte bizonytalan és szerencsétlen fiatal Cha Hyun-su (Song Kang), aki megmagyarázhatatlan módon immunis a szörnyek harapására is.  10 részből álló első évadban főként a lakók küzdelmeit követhetjük végig, illetve ahogy halad előre a történet, egyre többet tudunk meg a külvilágról is, hiszen az invázió az egész országot megbénította, a legfőbb irányítást pedig a katonaság vette át. Hyun-su lénye mindenki számára egyre gyanúsabbá válik, míg végül kiderül róla is, hogy egy szörny, csak emberibb mint a többiek. Song Kang ebben a szerepben érdekesen mutajta be Hyun-su vívódását az emberség és a szörnnyé változás között, miközben próbálnak életben maradni egy invázió közepén, ahol nemcsak a szörnyekkel kell megközdeniük, hanem az emberi természet szörnyűséges oldalával is.

A sorozatról Catleen értékelését ITT olvashatjátok. Egyes pletykák szerint 2022-ben pedig a sorozat második évadában láthatjuk, hogy mi történik Hyun-suval a történtek után!

 

Navillera – 나빌레라 (2021)

A sorozat középpontjában a 70. születésnapját ünneplő Shim Deok-chul (Park In-hwan) áll, aki idős korára elhatározza, hogy megvalósítja fiatalkori álmát, hogy balett táncos legyen. A postásként dolgozott Deok-chul a balett akadémián találkozik a 23 éves Lee Chae-rok-kal (Song Kang), aki pénzügyi nehézségei – traumákkal teli múltja és családi háttere – miatt részmunkaidősként egy kávézóban is dolgozik, a kiábrándult fiatal tehetség emiatt egyre eltávolodott a tánc világától is. Ám minden megváltozik amikor találkoznak egymással. A sorozat egy érzelmekkel és a tánc művészete iránti szeretettel dráma, ami 12 részben mutatja be a fiatal Chae-rok és az idős Deok-chul között kialakult különgleges barátságot. Továbbá a sorozat az emberi kapcsolatok mellett olyan fontos társadalmi kérdésekkel is foglalkozik, mint az időseket érintő betegségek, főként az Alzheimer-kór.

 

Nevertheless – 알고있지만 (2021)

Idén nyáron a legújabb alakítása pedig a Nevertheless című sorozat férfi főszerepe. A sorozatban egy szerelmi csalódásoktól kiábrándult fiatal nő Yoo Na-bi (Han So-hee), és Park Jae-eon (Song Kang) között kialakult viszonyt mutatja be, akik ugyan vonzódnak egymáshoz, de félnek az elköteleződéstől. A Hongseo Egyetem szobrászati tanszékének fiatal hallgatóiról szóló sorozat idén júniusban került bemutatásra a JTBC-n, a legutolsó részt pedig a tegnapi napon sugározta Dél-Koreában a csatorna.