Oldal kiválasztása

Igen, ilyen is létezik, az Alkonyat első kötete és eseményei egy fantasztikusan szép, dupla és keményfedeles képregény-kötetben érhető el, összeillő borítóval. És egyáltalán nem kell fanatikus rajongónak lenni ahhoz, hogy beszerezzük, végigolvassuk és élvezzük!

Bella Swan az apjához költözik Forksba, ahol mindig kicsit borús az ég, mindenki mindenkit ismer, és az egész hely nagyon kisvárosi és búskomor. Azonban akad egy srác, vagyis pontosabban egy család, Cullenék, akik nem olyanok, mint a többiek. Bella pedig szépen lassan rájön, hogy Edward közel sem az a hétköznapi középiskolás srác, mint ő gondolta.

Igen, tudom, a történet semmi újat nem tartalmaz, pontosan azok az eseményszálak, azok a fordulópontok történnek meg benne, mint a könyvben. Ugyanakkor a rajzolt technikának köszönhetően mégis van benne valami teljesen új és egyedi vibrálás, ami miatt mindenkinek ajánlom a képregénykötetet. Persze a történet hibái is ugyanúgy megtalálhatóak a képregényben, de ez szerintem egyáltalán nem baj, ugyanis nincs tökéletes történet, csak olyan, amit vagy szeretünk, vagy nem.

Young Kim fantasztikus munkát végzett a rajzolással, Bella és Edward még sohasem volt ennyire eleven és ennyire szerethető – igen, még a filmben sem. Itt valóban nem evilági szépségek, nem evilági külalakkal, és ettől sokkal fantasztikusabbá és varázslatosabbá válik a történet. Tényleg jó ránézni a könyvekre, a borítóra, az összeillő párra. Sőt, állítom, hogy rajzolt formában elevenebbek és jobban érződik rajtuk a kémia, mint a filmadaptációban.

Talán azoknak is érdemes megpróbálkozniuk a képregénnyel, akik kifejezetten nem szeretik az Alkonyatot, mert azáltal, hogy egy teljesen új közegbe és regiszterbe kerül a történet, sokkal inkább kiteljesedik és egyedibbé válik. Ráadásul az egész Cullen család, és maga Forks is sokkal éteribb, miközben mégis valóságos marad, mint a könyvben vagy a filmben.

Igen, tudom, az elmúlt években tök menő cikizni az Alkonyat-szériát, és már azok is így tesznek, akik a megjelenésekor a legnagyobb rajongói voltak, és én sem állítom, hogy hibátlan, de azt, hogy mekkora hatással volt a világirodalomra, hogy emberek tízezrei kezdtek el újra olvasni, és hogy egy teljesen új műfajt, a Young Adultot megteremtette, az vitathatatlan. Egyszerűen csak ne üljünk fel a hype-vonatra, legyen az szidalom vagy dicséret, és adjunk egy esélyt a történetnek képregény formájában.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.