Oldal kiválasztása

Új magyar regény jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában: Livits Réka: Tangó, Berlin címmel.

Hát nem így van ez az életben is? Először nekem kell önmagammal – a tengelyemmel, a központommal – kapcsolódnom, egyensúlyban lennem, éreznem a talajt a lábam alatt, hogy aztán egy másik emberrel tisztán tudjak kommunikálni. És kapcsolódni.”

A könyv fülszövege:

Noémi barátjával, Félixszel költözik Berlinbe új munka, új élet, új élmények reményében. Azonban semmi sem úgy alakul, ahogy remélte. Félixszel eltávolodnak egymástól, és bizonytalanság és magány közepette az egyetlen kapaszkodónak egy különleges tánc tűnik: a tangó.
A tangón keresztül Noémi új embereket és új érzeteket ismer meg, kinyílik és megérti, őszintének kell lennie magával, felfedez magában egy olyan nőt, akinek titkos vágyaival eddig nem mert szembenézni.
Ahhoz, hogy megállja a helyét a nagyvárosban, Noéminek kezébe kell vennie élete irányítását. Csakhogy lelke mélyén a kontroll elengedésére vágyik, arra, hogy átadhassa magát a táncnak, a pillanatnak és valakinek, akiben tökéletesen megbízhat.
Az önfeledt áramlás vonzó, a céltalan sodródás viszont veszélyes. Vajon hol a határ?
Vajon mi bujkál a tangó érzéki, szenvedéllyel kecsegtető felszíne alatt? Megtalálja Noémi azt a testi-lelki intimitást, amire titkon vágyik, vagy az egész csak csillogó délibáb? Mit hoznak számára az ismeretlenek ölelései, kivel élheti át az igazi összeolvadás élményét? És mi történik, ha a zene véget ér?
Marad-e valami az egytáncszerelemből?
Engedd, hogy sodorjon a tánc, elbűvöljön ez a különleges út Berlinbe, önmagadhoz!
A szerzőről:
Livits Réka első regénytrilógiáját 11 és 13 éves kora között írta – akkor még csak családjának és barátainak. Imádott képregényeket írni és rajzolni, írásaiban kedvenc karaktereit küldte kalandos felfedezőutakra a világ minden tájára.
Az iskola után tíz önkereső vándorév következett: élt Belgiumban, Dániában, Németországban, húszas évei elején a kommunikáció- és médiatudomány szakot rövid időre kecskefejésre cserélte, majd önismereti fókuszú, nemzetközi táborokat szervezett Svájcban, Portugáliában és Olaszországban hozzá hasonló, útkereső fiatal felnőttek számára.
Élete különféle helyeit és epizódjait a tánc, az írás és az alkotás szenvedélye szövi színes egésszé. Szíve csücske a tangó és a francia néptáncok. Temérdek, asztalfiókba tömködött történet, vers, novella után 2015-ben a világ elé tárta első regényét, a Három nap, három éjszakát, mely egy háromkötetesre tervezett sorozat első része. Tangó, Berlin című regénye a 8. Aranymosás Irodalmi Válogatón került a Rakéta projektbe.

Szerző

Watchaholics
Blog könyvekről, filmekről, sorozatokról, és minden egyéb jóról az internet gráciáinak digitális tollából!