Oldal kiválasztása

Lee Min-Ho tökéletes megjelenésével, magabiztosságával és arckifejezésével eleganciát sugároz, ezért gyakran alakít magas beosztású, intelligens karaktereket, herceget vagy mint például egyik legutóbbi szerepében egy királyt. A “közösségi média királyának” keresztelt színész mindenféle platformon aktív, napjainkban az Instagram és Twitter oldala mellett tevékenységeit a YouTube-on is követhetjük, ahol leeminho film néven különböző videók formájában tölti saját maga által rendezett és vágott kisfilmjeit.

Ugyan a legtöbben a kisképernyőn alakított szerepeiről ismerjük, több filmszerepet is vállalt, amikkel több díjat és elismerést nyert. Például a Bounty Hunters,vagy az 1970-es években játszódó ingatlanfejlesztést és korrupciót feldolgozó Gangnam Blues (강남 1970). Az alábbi listában a legnépszerűbb sorozatait vesszük sorra, melyekben nyújtott alakításaival magával ragadott több millió nézőt és rajongót.

The King: Eternal Monarch – 더 킹: 영원의 군주

Lee Min-ho ebben a fantasy sorozatban egy párhuzamos világban él, melyben a két Korea sosem vált szét, és továbbra is a királyi család vezeti az országot, ennek a birodalomnak természetesen a Min-ho által alakított Lee Gon a trónörököse. Lee Gon különös körülmények között elhunyt édesapja és saját megmenekülésének körülményei után nyomoz, amik végül elvezetik a párhuzamos világból érkezett nyomozónőhőz, Jeong Tae-eulhöz (Kim Go-Eun), amikor Hófehér Maximus nevű lován belovagol Szöul főterére fényes nappal. Így a két valóság közti szálak elkezdenek összefonódni és Lee Gon a Koreai Köztársaságban kutat további nyomok után a 25 évvel ezelőtt történt ügyben, miközben egyre közelebb kerülnek egymáshoz Go-eunnel. A sorozatban Lee Min-ho egy rendíthetetlen uralkodó szerepét alakítja, aki egy egész ország terhét próbálja vinni a vállain, ami nagyon jól is áll neki 🙂

 

 

The Legend of the Blue Sea – 푸른 바다의 전설

 

Valamikor 1598 augusztusában a történelmi Csoszonban az újonnan kinevezett Dam Ryung kormányzó (Lee Min-Ho) egy éjszakára egy Yang úr (Sung Dong-Il) által vezetett fogadóban marad. Aznap este Yang úr megmutatja Dam Ryungnak az óceánból elfogott sellőt, akit a kormányzó titokban Se-hwanak (Gianna Jun) nevez el. a csapdába esett sellőt Dam Ryung még aznap este  kiengedi az óceánba, és mielőtt elúszik, Se-hwa Dam Ryung felé nyújtja kezét, amit a férfi röviden meg is fog.

Napjainkban Heo Joon-jae (Lee Min-Ho) egy nagyszájú csaló, aki uzsorázsoktól és más csalóktól lop el hatalmas összegeket Nam-dooval (Lee Hee-Jun) és Tae-ohval (Shin Won-Ho) közösen. A következő célpontjuk akciójához Heo Joon-Jae ügyésznek adja ki magát, és nagy összegeket csal ki egy nagyon gazdag gyanúsított édesanyjától. Joon-jae ezután külföldre utazik, és egy óceánparti üdülőhelyen húzza meg magát a rendőrök elől, miközben Sim Chungot árapályhullám söpöri fel, és a partra mossa az óceánparti üdülőhely közelében. Chung és Joon-jae kapcsolata ebben az életben Spanyolországban fonódik először össze. Vajon megismétlődik Dam Ryung és Se-hwa sorsa, vagy Joon-jae ezúttal megmenti a sellőt?

 

The Heirs vagy The Inheritors – 왕관을 쓰려는 자, 그 무게를 견뎌라 – 상속자들

Az “Örökösök” címú sorozat Kim Tan (Lee Min-Ho) és egy Cha Eun-Sang (Park Shin-Hye) nevű lány kapcsolatát, valamint a fiatal, gazdag örökösök barátságát, rivalizálását és szerelmi életét ábrázolja. Cha Eun-sang Amerikában élő nővére bejelenti, hogy megházasodik, ezért pénz kér a családjától. Mivel Eun-sang nehezen él meg házvezetőnő édesanyjával, a nővéréhez utazik az Egyesült Államokba egy jobb élet reményében, ám megérkezve kiderül, hogy a testvére átverte őket, ráadásul idegenként még a rendőrséggel is bajba kerül. Visszautazva Szöulba új iskolában kap lehetőséget, ám a gazdag gyerekek között Kim Tan házvezetőnőjének lánya, az elit gimnáziumban közönségesnek tekinthető, és rossz háttérből származik, ezért rengeteg konfliktusba keveredik.

 

Boys Over Flowers – 꽃보다 남자

A Boys Over Flowers szupergazdagok híres középiskolájában játszódik, a tinédzser szerelmi történet egy szegény lányra és négy chaebol fiú “F4” nevű bandájára összpontosít, akiket a durva és rettenthetetlen Jun-pyo Koo (Lee Min-ho) vezet. Velük szembesül Geum Jan-Di (Hye-seon Ku) a rangos magángimnáziumban, a szegény családból származó lány, aki lelkes és törhetetlen optimista és lelkesedéssel rendelkezik. A sorozat a “Hana Yori Dango” című japán manga alapján készült. Ebben a változatban Geum Jan-di az iskolában szembesül a hírhedt, négy elképesztően jóképű és gazdag fiúból álló csoporttal, akiket F4 néven ismernek. A csoport vezetője Koo Jun-Pyo (Lee Min-ho), aki a világ vezető Shinhwa konglomerátumának elkényeztetett örököse. Mellette találkozik a titokzatos és lélegzetelállítóan jóképű Yun Ji-Hu (Hyeon-jung Kim), So Lee-Jeong (Kim Beom) és Song Woo-Bin (Kim Jun). A nagyszívű Jan-di és a forrófejű Jun-pyo közötti szerelmi történet  Szöulból Új -Kaledónián keresztül egészen Makaóba vezet, próbára téve a páros egymásba vetett hitét és bizalmát is. A sorozat nagy sikert aratott, a főbb szereplők a mai napig nagyon népszerűek. Ráadásul a sorozat 2018-ban egy kínai feldolgozást is kapott Meteor Garden címen, mely kissé átalakított formában dolgozza fel ugyanezt a történetet Dylan Wang főszereplésével.

Az alábbi listán szereplő sorozatok mellett Lee Min-ho itthon kevésbé ismert projektekben is részt vett, mint például a 2011-es City Hunter (시티헌터). A japán manga alapján készült sorozatban, mely az 1980-as években történt észak- és dél-koreai ügynökök közötti burmai incidenst követő dél-koreai titkos akcióhoz kapcsolódik. A titkos akció utolsó pillanataiban az Észak-Koreába küldött ügynököket hátba támadják, és csak Lee Jin-Pyo (Kim Sang-joong) menekül meg. Bosszút forralva magára vállalja társa fiának,  Lee Yoon-sungnak (Lee Min-ho) a felnevelését is, akit erre a célra nevel fel. Tanulmányait és kiképzését követően a szöuli Kék Házban keres munkát, hogy bosszút álljon apja akcióját szabotáló vezetőkön. Mindeközben a Kék Házban közel kerül a testőr Kim Na-nahoz (Park Min-young), akivel közösen tervezik felfedni a bűnös politikusok törvénysértéseit, ezért a koreai közvélemény és a média a névtelen hősnek a “City Hunter” nevet adja.