Oldal kiválasztása

Mert sose lehet megunni a japánok elborult fantáziáját, főleg akkor nem ha horrorról van szó, de most a nagy nevektől elkanyarodva inkább az indie fejlesztők vizeire evezünk most át. 

Night Delivery, Convenience Store, The Caregiver, Stigmatized Property, Okaeri

Egyazon alkotó meglehetősen bizarr agyszüleményei (Chilla’ Art) ezek a játékok, kiélezve a suspense hangulatra és az egyes filmekből (Átok, Nem fogadott hívás) ismert hangulatfokozó elemekre. A grafika azonban néha sokkal ijesztőbb és garantáltan el fog ijeszteni jó pár lelkes próbálkozót – de maga a horror élmény miatt megéri. Csak külön Chilla’s munkásságról lehetne egy cikk, de arra majd még később visszatérünk.

Ikai

A feudális japánban alakítunk egy miko-t (azaz japán papnőt), akit miután mestere egy rövid időre magára hagyta a templomba, elkövetett valami nagy bolondságot és most szellemek és más egyéb szörnyek róják a templom minden zegét-zugát. A demo alapján meglepően interaktívnak ígérkezik a játék (Pl:írhatunk védelmező talizmánokat) és a ránk leselkedő rémségek is kellő parakfaktort jelentek – ismerve a japán folklór világot.

Walk

Kezdem érteni, hogy a zsákosbácsi legendák miért is annyira népszerűek a mai napig japánba. Ebben a játékban egy kislányt irányítunk véggi a város utcáin. Elsőre totál semmitmondó az egész, aztán random pillanatokba megjelenik egy szörny és nem búj el akislány időben, akkor jön a vérfagyasztó sikítás és a vörös betűs “meghaltál” jelzés. Több szempontból inkább felkavaró a játék, ugyanis ez a valóságban is megtörténhet egy olyan gyerekkel, aki egyedül kószál a városban. Elkapja egy szörny – aki sokkal inkább ember, de jellemre egy szörny.

Teke Teke

Ez a név semmi újat nem mond azoknak, akik kicsit is jártasak a japán városi legendákban és/vagy látták az azonos nevű horrofilmet. Teke Teke egy szörnyű halált halt lány, Kashima Reiko bosszúálló szelleme, aki bárkit képes kedvesen félbe vágni ha rossz időben van rossz helyen. Főhősnőnk is sikeresen magára vonja Teke Teke figyelmét azzal, hogy egyik barátja Haruko után megy – aki korábban mesélte neki a legendát és azóta semmi nyoma. Feladatunk, hogy megtaláljuk a fiút és élve kijussunk Teke Teke birodalmából – a mi fürge onryo-t ismerve nem ígérkezik egy sétagaloppnak.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.