Oldal kiválasztása

Nagyon izgultam, hogy mennyire sikerül megugrania A félelem utcája második részének az első rész minőségét, de azt kell mondanom, az aggodalmam felesleges volt, mind minőségben, mind történetileg nagyjából ugyanazt kapjuk, mint korábban: egy feszült és okos tinihorrort, amit élvezet nézni.

Shadyside a gyilkosságok fővárosa 1994, de nem volt ez másképp 1978-ban sem, amikor egy nyári tábor lakóit mészároltak le. Deena (Kiana Madeira), és testvére, Josh (Benjamin Flores Jr.), felkeresik a tábor egyetlen túlélőjét, hogy válaszokat kapjanak, és megszabadíthassák Sarah Fier átkától barátjukat, Samet (Olivia Scott Welch), és városukat. Ahhoz, hogy megértsék mi miért történt, vissza kell menniük a múltba egy tragédiához, ami sorsfordítónak bizonyul a jövőre nézve.

A Nightwing Tábor pontosan úgy kezdődik, mint minden iskolai tábor: civakodás, kreatívkodás, szerelem, nevetés és rohangálás. A folytatása azonban nagyon gyorsan véressé válik, amikor a tábor ápolója megtámadja az egyik táborvezetőt, aki megússza egy kisebb karcolással, míg a nővért egy hordágyon viszik el, mert eléggé megbomlott az elméje. Az események azonban különösön fordulatot vesznek az éjszaka, és elkezdődik a mészárlás!

A félelem utcája második részében is megvan mindaz, amiért igazán lehet szeretni a tinihorrorok műfaját: tinik, mészárlás, ijesztgetés, és egy rejtély, amit mindenki ki akar deríteni. A filmfolyam nem alkotja újra a zsánert, inkább annak minden eszközét mesterien alkalmazza, miközben az évtizedek alatt rárakódott szemetet kihagyja. Végre nem ostoba döntéseket látunk, és a cselekményt elszenvedő karaktereket, hanem valódi szereplőket, akik logikus döntéseket hoznak az adott körülmények között, amit lehet, hogy utólag megbánnak, de akkor ott és abban a pillanatban jól döntöttek.

Nagyon-nagyon régóta vágyott már a lelkem egy olyon horror sorozatra, ami izgalmas, és nem elcsépelt, hanem okos. A félelem utcája háromból kétszer elérte ezt, és a második film extra jelenete után úgy vélem, harmadjára is sikerülni fog neki.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.