Oldal kiválasztása

Elég nekem csak meghallani azt a két szót, hogy battle royale és máris a plafonon vagyok. Mindenkinek megvan a maga kedvenc játékstílusa, de ez nekem sosem lesz az és bár rátaláltam a Immortal Soul: Black Survival névre hallgató játékra, ami némileg meglágyította a szívemet a kategória iránt, valószínű, hogy a tapasztalatok miatt ennél is fogok leragadni.

A történet szerint egy titkos szigeten lévő kutatócsoport legújabb tagja vagyunk. Feladatunk pedig nem más, hogy az általunk koordinált, túlélni vágyó tesztalannyal mindenki mást megölve életben maradva további kísérletek alá vessük szegényt. Ez számunkra annyira nem is ijesztő, sokkal inkább a halott alanyoknak, akik a harc után feltámasztva és emlékeiktől megfosztva kell újra és újra harcoljanak egészen addig, amíg ők nem maradnak az egyedüli élők a pályán.

Egyszóval Hanama talált egy olyan battle royale játékot, ami nem készítette ki elsőre. A karakterek különféle harci stílusai, képességei kellően megnyerőek és megfelelően kihasználva nem egyszer életmentők is, a különböző eszközökhöz és ellátmányhoz tartozó lelőhelyeket pedig idő megtanulni – meg kell ne kis szerencse is a minél előbbi megtalálásukhoz – de szintén megtérülő dolog. Nem egy harc kimenetele múlt azon, hogy van-e elég gyógyszer vagy éppen lőszer a fegyvertárban.

A játékosok rangsorolása a növényevő nyúltól tart egészen a veszélyes sárányokig, de amíg a növényevő ligában van az ember, addig nem hozza össze az élet velük és nagyjából kiegyensúlyozottak a harcok – utána már nagyon nem, de ez majd lentebb lesz bővebben kifetve. A növényevő liga remek idő a gyakrolásra és itt válik el leginkább, hogy melyik karaktereket érezzük magunkhoz a legközelebb. Lehet mesterlövész mint Luke vagy Aiden, esetleg őrült kaszabolós mint Jackie? Akárki mellett is tesszük le a voksunkat, két dolog elengedhetetlen mellé; ismerjük a technikáit és legyen piszok nagy mázlink. Mert sokszor már az sem segít a húsevő ligában, ha gyors vagy. 

 Mert a játék egyik és talán legnagyobb problémája főleg akkor fog kiütközni, amikor a játékos eléri a ragadozó ligát: itt ugyanis teljesen megőrül a matchmaker program és a friss kezdő, jobb esetben még csak róka osztályokat egybe dob már veterán sárkány rangú játékosokkal is, alig már az első percekben lemossák a “fölösleget” a pályáról. A probléma pedig nem azzal van, hogy ez néha megtörténik, hanem azzal, hogy majdhogynem mindig. Sok visszajelzést lehetett olvasni arról, hogy sokan azért léptek ki, mert egyszerűen a ligájukon messze fentebbi ellenfeleket kaptak ki folyamatosan, akik szinte egyből megölték őket – mert már az első percben ritka vagy annál is erősebb felszereléssel jöttek harcba. 

Maga az, amit az Immortal Soul: Black Survival meg akar mutatni és bizonyítani az nem rossz – elvégre még engem is beszippantott, minden anti-battle royale tendenciám ellenére – viszont, ha nem változtatnak belátható határidőn belül a matchmaking dolgaikon és szűrik jobban a többfelhasználós “újonc gyilkos” játékosokat, akkor nagyon hamar kasza lesz ennek a játéknak is.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.