Oldal kiválasztása

Song Joong-ki idén a Vincenzo-val robbantott nagyot, tovább növelve népszerűségét, és sikeres szerepeinek listáját. Egyik legismertebb szerepének eddig az örök klasszis Descendants of the Sun-t tartottam, ám Vincenzo Cassano szerepében kiforrottabb volt a színészi játéka. Ám ha sorozat népszerűsége és a színészgárda nem lenne elég meggyőző erő, hoztam még 6 érvet, hogy miért érdemes megnézni a sorozatot!

1.Ok Taec-yeon a gonosz szerepében

Eredetileg a 2PM énekese, Ok Taeck-yeon már szinte veteránnak számít a szakmában, több mint 10 éves tapasztalatával. Tehetségét nem csak a színpadon, hanem a tévé vásznon is rengetegszer bizonyította, romcom szerelmi történetekben mint pélául a Dream High és a Hey Ghost, Let’s Fight!, vagy a nyomasztó vallási szektáról szóló Save Me! című sorozatban, Seo Ye-jivel a női főszerepben. Jóképű és magabiztos megjelenésének köszönhetően eddig szinte csak férfi főszereplőként láthattuk, ám ezúttal a Vincenzo-ban karakterének jellemfejlődése váratlan meglepetéseket és csavarokat tartogat 20 epizódon keresztül. Ennél többet persze nem szeretnék előre lelőni azok kedvéért, akik esetleg még nem látták a sorozatot, Taec szerintem remekül szerepelt, hiszen kifejezetten érdekesen, és egy új megközelítésből mutatta be, hogy milyen lehet az elvakult chaebol cégtulajdonos, Jang Joon-woo.

2. Song Joong-ki és az olasz maffia

Az első részben még szokatlan volt, és kissé nehezen hihető, hogy komolyan gondolja ezt az olasz imidzset, hiszen nehézkesen ejti ki az olasz szavakat. Ez szerintem sokak számára hiteltelenné teheti az ‘olasz maffiavezér’ szerepet, ám belegondolva, a tökéletlen kiejtésen kívül szinte minden másnak megfelel. Az amerikai filmekből is ismert olasz szereotípiákon alapuló karatker többi feltételének teljesen megfelel, karakterének küönlegességét pedig a két kultúra keveredése adja, ami sok apró gag-hez és vicces jelenethez vezet. Ami számomra hitelessé tette az olasz behatást, az a olasz opera betétek és klasszikus zenei elemek, melyek szinte tökéletes pillanatokban egészítették ki a képernyőn történteket. Klasszikus zene szeretőnek ez is egy kis plusz értelmet vihet a sorozatba.

 

3. A Geumha Ház lakói

Az egész sorozat valódi központját a Geumha ház adja, hiszen minden ott kezdődik és ott érnek össze a szálak Vincenzo, a Babel Csoport és Hong Cha-yong édesapjának ügyvédi irodájával. Eleinte a házban dolgozó kisvállalkozók teljes mértékben elítélik a korai kultúrától elidegenedett Vincenzo Cassano-t, ám ahogy bepörögnek az események, a lakók rájönnek, hogy szükségük van egymásra, és a sorozat végére igazni koreai-olasz maffiacsaláddá növik ki magukat. Ez a kapcsolat az egész sorozatot végigkíséri, egy egy meleg színfoltot jelent a sorozat akcióval teli jelenetei között, ráadásul rengeteg gag-nek és helyzetkomikumnak is helyet ad a részekben.

4. Jeon Yeo-been

Hong Cha-Young szerepében izgalmas alakítást nyújtott, már szerintem emiatt is érdemes megnézni a sorozatot, ha valaki egy különleges, kissé szokatlan női főhősre lenne kíváncsi. Cha-young a sorozat elején a nagynevű Wusang ügyvédi irodát képviseli, ravasz trükkjeivel pedig a milliókat fizető ügyfeleknek és cégeknek segít megúsznia börtönbüntetést. Külön fricska ebben, hogy édesapja pedig pont ezekkel az óriáscégeggel szembeszálló átlagembereket képviseli, így kettőjük kapcsolatára ez a feszülség nyomja rá a bélyegét. Ahogy halad előre a történet, Cha-young meggoldolja magát, és maga mögött hagyva a Wusangot, édesapja nyomdokaiba lép, hogy leszámoljon a korrupcióval és igazságtalansággal, ami a Babel Csoportot övezi.

5. Kwak Dong-yeon 

Joon-woo öccsét, Jang Han-Seo-t alakító Kwak Dong-yeon a sorozat elején pont azt az öntelt, agresszív és üresfejű vezetőt alakítja, amit első ránézésre elkézelnénk róla, mint a Babel Csoport vezetője. Ám ahogy halad előre a történet, egyértelművé válik, hogy Han-seo kiborulásai és kegyetlen hozzáállása szintén csak egy álca, amivel saját magát próbálja védeni testvérétől. A sorozat végére egy nagyon szép karakterfejlődésen megy keresztül, megtapasztalva mit is jelent a valódi testvéri szeretet és az igazi értékeken alapuló emberi kapcsolat.

 

6. Kapcsolatok

Számomra még különleges volt a sorozatban, hogy minden részben volt valami új elem, egy olyan kdrama motívum, ami frissnek hatott. Legyen szó akár gyerek-szülő kapcsolatról, barátságról, szerelemről, bosszúvágyról vagy ellenségeskedésről, a Vincenzo-nak mindig sikerült egy érdekes csavart vinnie a dologba, ami miatt összefüggőnek és végig frissnek hatott a storyline. Továbbá érdekes még, hogy ebben a sorozatban a jó és a rossz közötti határvonal sem volt olyan éles, hiszen szinte mindegyik szereplőnek volt valamilyen hibája, korábbi bűne, ami miatt egy “klasszikus kdrama sorozatban” nem állták volna meg a helyüket. Ezért mindenkinek ajánlom, aki valami új, izgalmas és akciódús sorozatot szeretne végignézi!