Oldal kiválasztása

Avagy a jó vagy legalábbis érdekes és sok időt lekötő játékokra mindig van igény. A mostani válogatás is ezen címkék jegyében született meg.

Hero Cantare

Az utóbbi években Dél-Korea minden tekintetben jön fel, mint a talajvíz és amikor a a webtoonok és a játékok világát összekapcsolják – az egy valóságos aranybánya. Ennek szellemében jött létre telefonra a Hero Cantare is; egy játék, ami olyan népszerű koreai webtoonok karaktereit veszi alapul és használja fel, mint a Tower of God, Hardcore Leveling Warrior vagy Solo Leveling. A történet a megszokott genre elemekből épül, kellően epic és mindenki képes levadászni benne a webtoonokból ismert kis kedvenceit.

Moonshades

Klasszikus dungeon rpg és annak pedig nagyon is pöpec. Két karakterrel járunk az élőholtaktól és minden egyéb rémségektől hemzsegő katakombákat, elfeledett romokat és barátságtalan erdőket azért, hogy véget vessünk a világunkat fenyegető gonosz erő forrásának. A rejtvények és a titkos helyek miatt eléggé kell gondolkodni azon, hogy mit és mikor teszünk, de ez is voltaképpen a kaland része – akárcsak a különféle varázs és támadó képességek. Egy biztos, unatkozni nem fog a játékos. Hatalmas tapsot a BaldrickSoft Games csapatának.

Guardian Tales

Kis aranyos játék, ami valósággal visszarepít a régi rpg-k világába, mind kinézetben, mind történet tekintetében. Ami szerint mi egy újonc lovag vagyunk egy királyságban,egészen addig amíg a rosszak meg nem támadják azt és mi megyünk a kis hercegnő segítségére, hogy összegyűjtsük a tizenkét bajnokot a nagy gonosz ellen. Sokan vannak persze, akik úgy vannak vele, hogy csak a kinézete (és az irányítás) miatt nem játszanak vele, de azok nem is tudják miből maradnak ki – ez a játék ha kell humoros, ha kell drámai de mindenképpen érdekes és a maga módján kissé troll is. 

AnimA 

Némi tisztelgés a Diablo és minden egyes darkos  izometrikus hack&slash játékok (Path of Exile, Grim Dawn) előtt, az AnimA a telefonunkon keresztül kalauzol bennünket a dark fantasy világába, ahol az idő legnagyobb részében – és a szezonális pályáktól eltekintve – kihalt helyek és lemészárolt tetemek között kell rájönnünk arra, hogy mi vagy ki szabadította a gonosz a világra. Azért meg külön plusz jár, hogy van benne nekromanta class is. Az AnimA igen jól visszaadja a hasonló játékok hangulatát, csak annyi még a bibi vele, hogy nem rendelkezik sok pályával – mondjuk amilyen erős ellenfelek vannak olykor, inkább jobb is ha lassan halad az ember.

The Elder Scrolls: Blades

Akinek esetleg hiányzik Tamriel tájai, de éppen nem tudnak gép előtt lenni, annak némi felüdülést fog jelenteni ez a játék. A történet szerint karakterünk egyike a Blades nevezetű elit harcosoknak, akik védték a Birodalmat, ennek ellenére feloszlatták és száműzték őket. Miután a Bloodfall Queen és csatlósai porig romboltak egy várost, ahol korábban meghúztuk maunkat, a plot hatalmas istene úgy dönt, hogy mi itt maradunk és segítünk az embereknek. Miután sikerül néhány másik túlélőt összeszedni, megkezdhetjük kis városunk dicsőségének visszaállítását mind építés mind harcok általi hírnév révén. Kissé klisés és enyhén pénzéhes a Blades, de legalább ad vissza az Elder Scrolls korábbi játékaiból meglévő élményt.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.