Oldal kiválasztása

Mivelhogy horrorból sosem elég, ámde a mainstream nagy nevek valamint a hirtelen jött hullócsillagok olykor képesek elnyomni a valódi, velős tartalommal és igazi horrorral fűszerezett darabokat, igy most ezekből következik egy kis ajánló.

DreadOut: Keepers of the Dark

Igazából ez nem folytatása az első játéknak, hanem egy érdekes kis válogatás az indonéz szellemvilág különféle lényeiből, akikkel külön-külön számolgat le Linda, az általunk választott ajtók egyikén átmenve. Olyan szellemek mint kuntialak, vagy a pocong itt is visszatérő elemek, de szerencsénkre a horror köret és a változatosság jót tesz a játéknak – és kellően kedvet csinál a második játékhoz.

Kholat

A Kholat egy, a valóságban is megtörtént esetet jár körbe, némi misztikus körülírással az érdekesség végett. A mai napig nem tudni pontosan, hogy a Gyatlov-rejtély mögött pontosan az események milyen láncolata és okozata húzódik meg, csak annyi biztos hogy pár fiaatl szörnyű körülménye között lelte halálát. A játékban pedig ránk hárul a feladat, hogy rájöjjünk kik vagy mik okozták ezt.

Exmortis-széria

Ez a kis flash horrorjáték elsőre nem mutat sokat, de minél több titokra jövünk rá a különböző részein a pályának, annál inkább tudatosul bennünk az, hogy egyrészről az alkotóknál nagyon elgurult valami – másrészről ez meg jót tett a játéknak. Nem annyira véres, sokkal inkább a feszültségre ad az Exmortis, a kiszámíthatatlanság az, ami nagy előnye ennek a játéknak.

Cry of Fear

Egy régi kedvencem ez a játék. Egy fiút. Simont irányítunk aki szörnyűséges alakokkal találja szembe magát, akik minden létező módon végezni akarnak vele. Egyedüli reménysége és barátja Sophie, aki ha nincs is mindig mellette a játék folyamán, csak a puszta gondolatai is sokat segíteneka  főhősnek. A játék maga messze darkosabb és szomorúbb, mint azt elsőre hinnénk és függően játékbéli tetteinktől a lezárás is lehet kevésbé szomorú vagy éppen igazi, velőtrázó horrorba illő.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.