Oldal kiválasztása

Van valami a Netflix kajás műsoraiban, ami egyszerűen vonz engem, és nem tagadom, a Street Food széria után nagyon vágytam ismét valami új és egyedi műsorra, és aztán felbukkant Daym, a híres amerikai YouTuber és elhozta nekem Amerika ropogós finomságait.

Daym Drops, vagyis Daymon Patterson az Egyesült Államok nagyvárosaiba látogat el, hogy városonként megízleljen három ételt, és a nap végére megmondja, hogy melyik is volt számára a legízletesebb. Az első évad alatt nyolc várost látogatunk meg: St. Louis, Savannah, Las Vegas, Baltimore, San Diego, Denver, Birmingham és Cleveland ételei vannak ezúttal terítéken.

Külön érdekes a sorozatban, hogy több séf is saját otthonában látja vendégül Daymet, és ez az az egésznek egy kedves és igazán családias felhangot is. Persze az éttermek esetében is a séfek igyekeznek megmutatni, hogy mit, hogyan és miért készítenek el – persze a titkos összetevőket megtartván maguknak. A nyolc epizód alatt látunk számtalan érdekes helyet és módszert, miközben megismerjük az adott város kulturális sokszínűségét is. Például Clevelandben a helyi lengyel közösség miatt igen népszerűek a lengyel ételek, és így Daym egy száz éves receptet is kipróbálhatott.

Fun fact: az ott egy csörögefánk az asztalon!

Ugyanakkor láthatunk olyan különleges éttermeket, mint a San Diegói Cow by Bear, ahol egy medve főz, az étterem random bukkan fel pár órára a városban, és egy 100 dolláros aranyjegyre van szükség a 40 napig érlelt steak hamburger elfogyasztásához.  De ugyanilyen különleges Chicken Charlie kifőzdéje is, ahol szó szerint mindent bepaníroznak és kisütnek, legyen szó tacoról, oreó kekszről, italporról vagy éppen karamellcukorkáról.

Ami különösen tetszik Daym stílusában, hogy nagyon stílusosan és ízlésesen fogyasztja el az ételeket, miközben igyekszik minél hatásosabban elmondani, hogy mit tapasztal az első falat után, hogy az étel mennyire szaftos, húsos vagy éppen csípős. És igen bájos, ahogy a zöldségekre mindig ferde szemmel néz, de igyekszik mindent kipróbálni, még a Sziklás-hegység osztrigáját is. Értem, hogy miért lett ennyire népszerű Daym stílusa, mert azon túl, hogy őszinte, tényleg nagyon odafigyel a részletekre, megmutatja az ételeket valódi formájukban, és úgy kedvet csinál ahhoz, hogy az ember azonnal felkeljen a kanapéról és csináljon magának valami nagyon finomat.

Nem tudom, hogy a Netflix tervezi-e folytatni a szériát, de én nagyon remélem, mert rendkívül friss, üde és kedves, és van benne valami szeretnivaló felfedezés is, ami sok hasonló szériából már egyszerűen kiveszett.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.