Oldal kiválasztása

2020-ban a vírusvédelmi intézkedések miatt rengeteg sorozat megcsúszott forgatási és egyéb problémák miatt. Ugyan több sorozat később került bemutatásra, ennek eredményeképpen idén még több dél-koreai sorozattal és filmmel találkozhatunk. Számomra ez külön öröm, hiszen az idén különösen gyakori zivataros napokon sem unatkozom egy percet sem.

Az utóbbi időszakban ismét izgalmas és a dél-koreai nézők között is sikeres műsorokat készítenek a filmstúdiók, akció, krimi, dráma és apokaliptikus hangulatú sorozat ( Sisyphus:The Myth) mellett lágyabb hangvételű romcom sorozatokban is bővelkedik a kínálat. Továbbra is nagy sikere van a webtoon képregény és webnovella adaptációknak, mint például a So I Married an Anti-Fan vagy a She Would Never Know. 

 

So I Married an Anti-Fan – 그래서 나는 안티팬과 결혼했다

A sorozat egy  Eunjung Kim által írt azonos című regényen és egy manhwán alapul. A történetből 2016-ban már készült egy kínai adaptáció Chanyeollal (EXO énekese) a főszerepben. Ez a K-drama sorozat változat 2019 óta volt folyamatban, és végre a történet megkaphatja a jól megérdemelt figyelmet. Lee Geun-Young (Sooyoung – Girls’ Generation idol group) egy népszerű magazin alacsony beosztású riportereként küzd a megélhetéséért, havonta alig tudja összekaparni az albérlet díját. Vele ellentétben a sikeres színész Hoo Joon (Choi Tae Joon)  uralja a szórakoztató ipart, filmjei azonnali sikert aratnak, népszerűsége az egekig ér, a vállalatok versengenek a szponzorációkért, a nők pedig imádják. A nyilvánosság előtt tökéletes arcát mutatja, egészen addig, amíg egyik este összefut Geun-Younggal egy klubban. Lee munka közben Hoo Joonról is lő egy fényképet, amelyen Hoo Joon épp egy fiatal lányt pattint le. Hirtelen felindulásból, hogy megpróbálja megvédeni makulátlan hírnevét, Lee magazinját arra kényszeríti, hogy kirúgják. Geon-Young annak ellenére, hogy elvesztette munkáját és lakását, új célt tűz ki maga elé: első számú anti-rajongójaként mindenáron bosszút áll Hoo Joonon, aki egy félreértés miatt tönkretette a karrierjét.

 

She Would Never Know – 선배 그 립스틱 바르지 마요

Nem meglepő módon ez a sorozat is egy manhwa adaptáció, hiszen megannyi sikeres és népszerű történet jelent meg az elmúlt években az online platformokon, ami egy nagyon jó hír azok számára is, akik már esetleg olvasták a történetet. A sztori szerint Yoon Song-Ah (Won Jin ah – Life) és Chae Hyun-Seung (Rowoon – Extraordinary You) kollégák a KLAR kozmetikai termékekkel foglalkozó cégnél. Hyun-Seung, a jóképű junior kolléga menthetetlenül szerelmes Song-Ahba, aki barátjával közös életüket tervezi. Ám sajnos a dolgok másképp alakulnak, lehet, hogy Hyun-Seung viszonzatlan szerelméből egy nap irodai románc lesz?

 

Snowdrop. – 설강화 

Ez a sorozat is rengeteg figyelmet kapott már a forgatások megkezdése előtt, egyrészt mert az egyik legnépszerűbb női K-pop idol csapat, a BLACKPINK énekesnője Kim Ji-Soo alakítja a főszerepet Jung Hae-In (Prison Playbook, One Spring Night, While You Were Sleeping) mellett, aki Im Soo-Hoo-t, egy koreai-német diákot alakít. sorozat 1987-ben játszódik egy egyetemi kampuszon, ahol a diákok kapcsolatait követi végig a sorozat. Im Soo-Ho egy tüntetést követően menekül a rendőrség elől, és beront Eun Young-Cho (Kim Ji-Soo) kollégiumi szobájába, aki segít elrejteni őt, ebből alakul ki később a kettőjük közötti kapcsolat. Mivel a sorozat forgatása még zajlik, és a sorozat rengeteg port kavart ellentmondásos témájával. Egyes források szerint a történet alapját egy észak-koreai menekült feljegyzései biztosították, ezért nem meglepő, hogy a sorozat történelmi pontosság és politikai kérdések miatt is a koreai netizen kritikus szemmel figyelik a sorozatot. A sorozat jelenlegi hírek szerint várhatóan majd 2021 második felére kerül vászonra

 

Hospital Playlist 2 – 슬기로운 의사생활 2

A tehetséges színészgárdát felvonultató orvosi Kdrama első évada a tavalyi évben jött ki, melyben megismerhetjük a szerethető dokik mindennapjait, az őket összekötő szoros barátságokat, kapcsolatokat és egyetemi éveiket. Az öt főszereplők a műtős Dr. Lee Ik-joon-t alakító Jo Jung-suk, Dr. Ahn Jung-won gyermekorvos szerepében Yoo Yeon-seok (Dr. Romantic, Mr. Sunshine). Továbbá Dr. Kim Joon-wan szívsebész szerepében Jung Kyung-ho (Descendants of the Sun), Kim Dae-myung pedig a jóságos Dr. Yang Seok-hyung nőgyógyász, és végül  Jeon Mi-do az idegsebész Dr. Chae Song-hwa doktornő szerepében tündököl. A veterán színészekből álló csapat belopta magát a nézők szívébe, így június 17-től egy következő évadban követhetjük végig, ahogy tovább építik karrierjeiket és családjukat, miközben életeket mentenek a Yulje Medical Centerben.

 

Miss Montecristo – 미스 몬테크리스토

A hosszú sorozatok (100 epizód!), viszályok és dráma kedvelőinek méginkább érdekes lehet ez a sorozat, melyben a sikeres divattervező Go Eun-Jo (Lee So-Yeon – Man Who Dies to Live, Blessing of the Sea) bosszút áll fiatalkorától közelinek hitt legjobb barátnőin. A két barátnő féltékenységtől és irigységtől vezérelve Eun-Jo ellen fordul, halálba hajszolva őt. Öt évvel később a halálból mégis megmenekülve Hwang Ga-Heun néven tér vissza, hogy bosszút álljon kedvesnek hitt barátnőin és mindazokon, akik ártottak neki. A sorozatban a szerelmi háromszögtől kezdve a féltékenységen, tragikus eseményeken át a bosszúállásig minden klasszikus drámai elem és intrika megtalálható.