Oldal kiválasztása

Kimondottan az olyan lényekre éleztem ki a cikket, akik nem kaptak elég reflektorfényt a sorozat pályafutása alatt. Vigyázat, a cikk helyenként spoilert tartalmaz.

  1. Manitou  (1.évad 19.rész)

Avagy az őslakos indián megfelelője a farkasembernek. A Manitou egy gonosz szellem, aki alkalmanként megszáll bizonyos személyeket, hogy éjszakánként szörnyűséges fenevaddá változva végezzen azokkal, akik rossz időben rossz helyen voltak. Ami érdekes benne, hogy az epizód szerint a Manitou esete szolgált az első hivatalosan x-akta alapjául és azóta gyűjtik és zárják el a speciális eseteket.

  1. Teliko (4.évad.3 rész)

Az azonos című epizód egy olyan fiktív afrikai entitást követ nyomon, aki elszívja áldozatai színtestjeit a testükből, ezzel megölve őket – magának ellenben nyerve pár további napot. Miután a teliko sikeresen átszökött amerikába, a sorozatos, megmagyarázhatalan  gyilkosságok hozzák vissz Scullyt az X-akták világába.

  1. Chinga (5.évad.10.rész)

Avagy Anabelle kishúga. Ez a gonosz baba is elsőre ártatlan, de amint valami nem tetszik neki vagy szimplán csak unatkozik, egyből elkezdi gyilkolászni az embereket, meglehetősen szadista módon. Szerencsénkre ez a kis megtestesült rosszaság megfelő ellenfelére akad és újra a feledés homályába kerül, de ki tudja, hogy milyen másik erő fog életre hívni egy hasonló entitást.

  1. Eugene Victor Tooms (1.évad 21.rész)

Tooms esetre érdekes; bár a hivatalos koncepciója a karakternek egy, a franciaországban élő sorozatgyilkosról van mintázva, a karakter olykor állatias viselkedése és evési szokásai (valamint intelligenciája) hasonlít a koreai kumiho legendákban (májevő rókaszellem) leírtakra – csak itt szépséges leány helyett egy több mint száz éves muksó paszírozza át magát akár a kegkisebb réseken is azért, hogy elfogyassza áldozatát. Mulder pedig foggal-körömmel harcol ezért, hogy Tooms vagy a börtönben maradjon, vagy minél előbb a túlvilágra kerüljön.

  1. Beggar Man (8.évad 10.rész)

Avagy sose akard hogy egy szent életű ember megutáljon. A Beggar Man eredetileg bosszút akart állni azokon, akik a kapzsiság jegyében megölték a népét és ennek egy nagyon, de nagyon groteszk ámde hatásos megoldását találta. A probléma ott akadt, hogy egy ártatlanul kisfiú tanúja volt ennek, így ő sem maradhat életben. Az ellenfelek hósszú listáján talán ő az egyik legerősebb és legelszántabb, mégis a nézők nem tudnak rá teljesen haragudni – mert koránt sem a saját gonoszsága miatt teszi azt, amit.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.