Oldal kiválasztása

Douglas Adams sci-fi író örökre belopta nevét a geek kultúrába fantasztikus történeteivel, amik őrültek, viccesek, katartikusak és semmihez sem foghatóak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy május 25-én törülközőnapon, mind rá gondolunk, és arra s ok szórakoztató elemre, amit neki köszönhetünk.

Íme, öt film, ami kiváló lehet erre a jeles napra.

5, Jumanji – Vár a dzsungel (2017)

Persze, én is tudom, hogy a Jumanji nem sci-fi, de egy fantasztikus kalandfilm, tele remek poénokkal, kiszólásokkal és olyan fordulatokkal, amiken még maga Adams is mosolyogna.

 

4, Támad a Mars (1996)

Valamiért kezd kikopni a Támad a Mars szürreálisan vicces létezése a sci-fi kultuszban, és meg kell hagyni, nem értem az okét. Egyszerűen ez a film egy sci-fit sem tisztelt, mindent kifiguráz és lealáz, de közben mégis teszi et szeretettel, okos egyensúllyal és világklasszis szereposztással.

 

3, Űrgolyhók (1999)

Mel Brooks azon kevés rendező-színészek egyike, aki mesterien bánik a paródia műfajával, és miközben semmit sem tekint szentnek, mindent kifiguráz, teszi mindezt jó ízléssel, okosan és persze rendkívül viccesen. Az Űrgolyhók talán az egyik legjobb alkotása, és egy olyan fantasztikusan szürreális világba repít minket, mintha maga Adams álmodta volna meg.

 

2, Paul (2011)

A Paul egy igazi szerelmes levél geekektől geekeknek, ráadásul tele van számtalan sci-fis és fantasys utalással. Egy szórakoztató vígjáték saját kultúránk sztereotípiái között egy idegennel, aki szeret káromkodni, cigizni és meztelenkedni. Na, pont Paul kell erre a jeles napra nekünk!

 

1, A galaxis őrzői (2014)

Egy csapat össze nem illő idegen találkozik, és megmentik a galaxist?  Na, pont ez az amire, minden Douglas Adams rajongónak szüksége van ezen a napon. Remek karakterek, fantasztikus színészek, óriási kaland, és nem utolsó sorban lenyűgöző látvány.

 

És persze a ráadás, mert anélkül nem lenne teljes a lista: Galaxis útikalauz stopposoknak (2005)

Ugye, azért ehhez nem szükséges semmiféle magyarázat, nemde?

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.