Oldal kiválasztása

Talán nem én vagyok az egyetlen, aki kicsit későn kezdett bele a Dirk Gently holisztikus nyomozóirodája sorozatba, ám a késlekedés okán annyira megszerettem, hogy azóta úton-útfélen reklámozom a létezését.

Most pedig összegyűjtöttem öt sorozatot és filmet, ami talán egy picit segít feledtetni holisztikus nyomozónk, holisztikus bérgyilkosunk és holisztikus színészünk hiányát.

Happy! (2017-)

Bevallom, még kicsit nem sikerült megemésztenem a Happy!-ben látottakat, de el kell ismernem, hogy annyira egyedülálló széria, rendkívül egyedi humorral és látványvilággal – ráadásul Chris Meloni a főszereplője –, hogy nem lehet elmenni mellette. Különösen pedig azoknak ajánlom, akik hasonló szürreális élményre vágynak, mint amit Douglas Adams nyomozója nyújtott.

 

Doctor Who (2005-)

Azok a fránya britek már megint! Bár a Doctor Who nem kifejezetten egy vígjáték széria, mint a Dirk Gently, ugyanakkor pontosan annyira elrugaszkodott a valóságtól és a képzelet talaján lépked, hogy nincs hozzá fogható. És pont ezért ajánlom mindenkinek, aki szerette Dirköt – meg a brit akcentusát.

 

Preacher (2016-)

Bevallom, nem vagyok egy Preacher rajongó, de azt el kell ismernem, ha egy széria igenis jó, még ha nem is az én ízlésem, és ebben az esetben ez a helyzet áll fenn. Hasonlóan elképesztően szórakoztató szürreális élmények, azonban sokkal sötétebb, horrorisztikusabb környezetben.

 

The Boys (2019-)

Korrupt szuperhősök, bűnöző jófiúk, vér és agresszió? A The Boys ugyan kicsit eltér a Dirk Gently-stílustól, de pont annyira elrugaszkodott a valóságtól, mint Douglas Adams szériája, és bár egy mostanság nagyon népszerű témát dolgoz fel, egy percig sem fél lerombolni a szuperhősök mítoszát, és bemutatni egy korrupt és szürreális világot, ami mindeközben nagyon is ismerősnek tűnik a számunkra.

 

Dirk Gently (2012-2013)

Igen, a legjobbat a végére hagytam: korábban készült már egy egyévados sorozat Dirk Gently nyomozó „tevékenységéről” a BBC gondozásában, és ugyan ez csak négy epizódból áll, mégis visszahozza mindazt az őrült esszenciát, amiért annyira megszerettük holisztikus nyomozónkat.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.