Oldal kiválasztása

Mert ha jó játékból nincs is kimondottan olyan sok, érdekes darabokból azért szerencsére nincsen hiány. Hogy kit melyik és mennyire fog meg, az teljes egészében az adott játékoson áll, de valamennyire nyomot hagyni mindegyik fog. 

Cyberika

Ez egy az egyben a Cyberpunk hypeot lovagolja meg, és nem is csinálja annyira rosszul. A zene, a kinézet és maga a történet is eléggé megkapó – legalábbis az elején. Utána azonban erősen az arcunkba ugrik a pay-to-win érzet és a küldetések is nagyon hamar monotonná válnak, amit a jó hangulat se tud kárpótolni.

Lifeafter

Bár a tutorial quest után volt egy kevés World War Z – the game utóérzetem, szerencsére a játék nem pont ebbe az irányba kanyarodott el. Inkább megmaradt egy részben open world mászkálós/scavengelős és hentelős játéknak,ahol a játékosra tényleg mindenhonnan veszély leselkedik; ha túl sokat van az esőben megfázhat, a túlzott meleg se tesz jót neki hosszú távon, mindenhonnan egyre veszélyesebb fertőzöttek és vadállatok lesnek rá – és persze túléléshez szükséges dolgokat se kapjuk meg a két szép szemünkért. Emelem kalapom tiszteletem jeléül. 

Arknights

Avagy két szóval leírva furry mennyország. Vagyis nem – az még mindig a Housamo -, de itt se lehet panasz arra, ahogy az eléggé apokaliptikus világban egy, javarészt női karakterekből álló sereg óvja és védi az általunk irányított doktort. Maga a játék taktikai része elég jó és ténylegesen gondolkodni kell a helyes csapatelosztáson a győzelem érdekében. Nem rossz alapon furry bundával, de van benne mit szeretni.

The Wizard’s Promise/Mahoyaku

Még mindig nem vagyok a híve az otome játékoknak, de ezt az egy darabot sokan ajánlották ahhoz képest, hogy nincs hozzá angol felirat. Így ismét elkezdtem a Youtube hatalmas istenéhez imádkozni, de ott elenyésző mennyiségben voltak fenn információk, ellenben a fórumokon fellelhető fanfordítások sokat segítettek. A történet azonban maga nem egy nagy dolog; ismét próbálja egy játék pozitívan bemutatni azt, hogy az erővel egy másik világba kényszerítés és harcoltatás a visszatérés bármi reménye nélkül egy jó dolog.

Wannabe Challenge

Itt is beüt az otome game érzet. Mondjuk itt annyiban érdekesebb a dolog, hogy az általunk irányított karakter jelleme nem két sorban merül ki és bár nem mindig tesz és mond olyanokat, amiket mi is tennénk, a maga módján ez is újdonság. De az, hogy megint négy illegális szexuális zaklató lepi el a házunkat, az több mint idegesítő.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.