Oldal kiválasztása

Minden halloweenkor felmerül ez a könyv a booktube berkeiben, én viszont nem bírtam várni, hogy az időszak elég feelinges legyen hozzá, és nekikezdtem tavasszal. Mexikó, gótikus fantasy, ódon gonosz ház és egy erős, menő nő a főszerepben? Ide vele!

Noemi a korabeli gazdag lányok frivol életét éli. Cigarettázik, partikra jár, válogat a szép ruhák és a szórakoztató férfiak között. Egy nap azonban levelet kap unokatestvérétől, Catalinától, aki pár éve férjhez ment egy nagy múltú de elszegényedett angol családból származó vonzó férfihez, Virgilhez. Catalina azt írja a levelében, hogy Virgil Doyle és családja meg akarja őt mérgezni, szellemeket lát, és segítségre van szüksége. Noemi fel is kerekedik, hogy meglátogassa a családot, és titokban megpróbálja kinyomozni, mi történhetett szeretett unokahúgával. A Doyle családban azonban minden egész másképp megy, mint ahogy azt megszokhatta. Szigorú szabályok, semmi dohányzás, néma étkezések és gyanús családi doktor. Noemi pedig kezdi úgy sejteni, hogy Catalina egyáltalán nem képzelődik.

Be kell vallanom, amennyire izgalmasnak ígérkezett a könyv, az elejét annyira untam. Értem én, hogy be kell mutatni a helyszínt és a szereplőket, és hogy Noemi is nagyon lassan jön rá, miféle turpisság rejtőzik a háttérben. A könyv első fele akkor is iszonyat lassú és unalmas lett. Szinte semmi nem történt, a főszereplőnk próbálkozott pár dologgal, aminek nem lett semmi eredménye, abból állt minden, hogy a Doyle-ok bunkók, rasszisták, szexisták és savanyúak voltak vele. Úgy érzem, ez a tempó és írásmód a bármikor elpattanó feszültséget és a kilátástalan tudatlanságot akarta bemutatni, de ahhoz szerintem több félelmetes és kétértelmű esemény kellett volna bele.

A második felétől viszont mindenért kárpótolt. Mikor elkezdett kiderülni, mi okozza a hallucinációkat, és hogy függ össze a sok furcsaság a család évszázados múltjával, az rendkívül okos, érdekes és semmiképp sem hétköznapi. Nem fogok spoilerezni, de ahogy ezt megoldották, az az egyik kedvenc húzásom fantasykben. Nagyon szuper és kidolgozott lett a befejezés, minden apró kérdést megválaszolt, amit az első uncsi részekben megemlítettek, minden mindennel összefügg, és minden szálat gyönyörűen elvarrt. És habár megvan a szépsége a nyitott végű, nagyon furcsa fantasyknek, az ilyen krimis beütésű könyveknél nagyon tudom értékelni, mikor mindent lezárnak.

A karakterek tényleg érdekesre sikerültek, Noemi mellett főleg Virgil és Francis vitték a prímet, nagyon dinamikus volt köztük az ellentét, a kettőjük jelleme, dinamikája, és hogy Francis hogyan változott meg a végére, azt is nagyon szép volt látni. Noemi pedig egy igazi kemény csaj, aki nem hagyja magát bepalizni, több ilyen női főszereplőt, ha kérhetem!

Ha szereted a fantasy thrillereket, és át tudod rágni magad az első felének unatkozásán, akkor szerintem nem fogsz csalódni.