Oldal kiválasztása
Hosszú várakozás után végre kijött a Love Alarm második része, ami tovább kalauzol minket Kim Jojo életét meghatározó szerelmi háromszögbe egy olyan világban, ahol egy telefonos applikáció határozza meg az emberi kapcsolatokat.

A Love Alarm (좋아하면 울리는) TV képernyőkre készült első évada még 2019-benn került piacra. A nézőket kissé disztópikus jövőbe kalauzoló sorozat rengeteg rajongót magával ragadott, ám persze az eredeti webtoon/manhwa kedvelői között nemtetszésre is biztosan adott okot az adaptáció. Az első évadot én is érdeklődve követtem végig, hiszen két évvel ezelőtt még egy ilyen, valóságot és digitális világot a párkapcsolatok szintjén összekötő és befolyásoló applikáció gondolata távolabb állt a nyugati filmes tartalmaktól is. A frissitően érdekes elképzelést fejtegető sorozat megjelenése óta persze az idei évben például már a Netflix is piacra dobott egy hasonló témával foglalkozó sorozatot, még drasztikusabb, Black Mirror-re hajazó sötét jövőképpel.
Az első évada a Love Alarmnak is hasonlóan sötétre sikerült, hiszen egy olyan applikáció, amely csengéssel jelzi ha egy, a 10 méteres körzetünkben lévő személy iránt gyengéd érzelmeket táplálunk, vagy éppen ő értünk. Ezáltal a Joalarm érdekes irányba változtathatja a párkapcsolati dinamikákat és emberi kapcsolatokat. Mindezzel ellentétben, a nagy remények ellenére a várva várt (koronavírus miatt sokat halasztott) második rész epizódjai leginkább egy szerencsétlen szerelmi vergődésre hasonlítanak, miközben a sorozatban igazán érdekes szereplőkről és szálakról nagyon keveset tudunk meg. Például a Joalarm applikációt tervező céget irányító Brian Cheon-ról (Kim Do-hoon), aki titokban tárol információt a felhasználókról, és külön figyeli Kim Jojo felhasználófiókjának rendellenes működését. Valamit Brian Cheon kapcsolatát az applikációt kifejlesztő Cheon Dukgu-val, aki egyik pillanatról a másikra tűnik el az első évadban.
Hosszú évek elteltével Kim Jojo (Kim Sohyun – The Tale of Nokdu, Ghost Let’s Fight, River Where the Moon Rises) maga mögött hagyta gimnáziumi emlékeit, és az epizódokban végigkövethetjük Lee Hyeyung-gal (Jung Garam – The Poet and the Boy, 4th Place) kialakuló párkapcsolatát. A kettőjük közötti konfliktus fő forrását a Jojo Joalarmjára kódolt pajzs adja, ami miatt senki LoveAlarmját nem tudja megcsengetni. Ez sajnos minden erőfeszítés ellenére Hyeyung-ot nem hagyja nyugodni, hiszen Jojo nem tud kézzel fogható bizonyítékot felmutatni szeretetének kifejezésére, míg Hyeyung minden mozdulatával erről tesz tanúbizonyságot. Ez az egy számomra is értékelhető, valóban komoly probléma, amit a sorozat megfelelő részletességgel fejt ki az applikációval kapcsolatban. Emelett persze a sorozatban felmerül még egy-két izgalmas mellékszál, mint például egy elkeseredett férfi ámokfutásai, aki Jojo társadalomkritikának szánt rajzait félreértelmezve bűncselekmények sorát követi el. Veszélybe sodorva ezzel Jojo és mások életét is, nem beszélve arról, hogy a bűntények megoldásához— a megkerülhetetlen kapcsolódási pont miatt—a JoAlarm cég is botrányba keveredik.
Mindeközben az első évadból Jojo első szerelmeként megismert Hwang Sunoh (Song Kang – Navillera, Sweet Home)  az eltelt évek ellenére a második évadban továbbra is hisztis tinédzserként viselkedik, ám szerencsére a sorozat végére a karakter fejlődése is egy piros ponttal értékelhető fejlődési szakaszba lép. Song Kang más sorozatokban már megmutatta tehetségét, ám én úgy éreztem, hogy ebben a sorozatban abból aránylag keveset tudott megmutatni magából, de ugyanezt éreztem a többi színésszel kapcsolatban is. Kivetni valót a színészi játékból nem különösebben tudnék felhozni, ami természetesen pozitívum, de kiemelkedő példát sem tudok hozni emlékezetes alakításra.
Összességében a történet alapgondolata nagyon érdekes és rengeteg lehetőséget rejt magában, amire még jobban kíváncsi  lettem volna a sorozatban feldolgozott tartalom mellett. Mivel sajnos a manhwát még nem olvastam, az adaptációval kapcsolatos összehasonlításról a megfelelő háttérismeretek nélkül nem tudok hitelesen nyilatkozni. Úgy gondolom, hogy a sorozat izgalmas és a jövőben fontos kérdésekkel foglalkozik, hiszen már most, a közösségi média korába, a Facebook és a mindenféle online társkereső platformok világában teljesen máshogy kezeljük az emberi kapcsolatainkat mint például szüleink 20-30 évvel ezelőtt. Emiatt a LoveAlarm-ot mindenkinek ajánlom, akit érdekelnek a sorozatban feldolgozott témával kapcsolatos kérdések.