Oldal kiválasztása

Hwang In-yeopra a True Beauty után irányult még nagyobb figyelem, rajongók sora várja tűkön ülve, hogy mi lesz a következő projekt, amiben megvillanthatja tehetségét. A jóképű színész sokoldalú; modellként és énekesként is bátran megállja a helyét a szórakoztatóiparban. Ráadásul egyetemi diplomáját fashion design szakon szerezte, így még az sem kizárt, hogy ezt a tudását egy saját márka alapításába fekteti majd, a rajongók örömére. Hwang In-yeop 2017-ben csatlakozott a  KeyEast Entertainmenthez, az SM Entertainment egyik egységéhez, ahol rövid időn belül nagy sikert futott, hiszen a kisebb websorozatokban való részvétel és modellkedést követően 2020-ban már second lead, vagyis ‘második férfi főszereplő’ szerepet kapott a webtoon képregény adaptáció alapján készült True Beauty-ban.

 

W.H.Y. – WHY: 당신이 연인에게 차인 진짜 이유 (2018)

A sorozat a húszas éveikben járó fiatalok barátságát és párkapcsolati problémáit mutatja be, mint ahogy arra a WHY angol címe is utal: What Happened to Your Relationship, vagyis ‘mi történt a párkapcsolatoddal’. In-yeop mellett a sorozatban más ismerős arc is feltűnik, hiszen a történet középpontjában az Extraordinary You-ból ismert jóképű Jung Gun-joo szakítása áll, akit a 100 napos fordulójukon dobott barátnője. Hogy Chae Yeon-woot (Jung Gun-joo) felébresszék az elviselhetetlen szerelmi bánatából, legjobb barátai Jeju szigetre viszik kikapcsolódni. Ott megismerkednek két lánnyal, akikkel barátságokat és új kapcsolatokat építenek. A sorozatban Hwang In-yeop Ki Jae Young-ot alakítja, aki barátságuk érdekében még egy kapcsolatot is képes volt feláldozni, hiszen Yeon-woo barátnője neki már azelőtt tetszett, mielőtt ők elkezdtek volna járni. A 10 részes minisorozatban In-yeop érdekes arcát ismerhetjük meg, itt sokkal visszafogottabb, de későbbi szerepeihez hasonlóan szintén beteljesületlen marad a szerelme.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=61KFGCh4Bok]

 

Freshman – 프레쉬맨 (2019)

 

A Freshman, vagyis ‘egyetemi gólya’ egy rövid, pár perces részekből álló romantikus-dráma minisorozat. Kedvenc színészünk Seo Gyo-won karakterét alakítja, a sorozat pedig elsős egyetemistákról szól, akik az egyetemre kívülállóként kerülnek, de a belső kör részévé akarnak válni. Seo Kyo-won, akit Hwang In-yeop alakít, az iskola legjobb interjúztatúja, akit minden diák megirigyel. Olyan személyről van szó, aki a divat iránti különleges érzék mellett egyedi személyiséggel rendelkezik, de még ahhoz is különleges érzéke van, hogy ezt egy visszafogott módon tegye. Kyo-won személyiségéhez egy meggyőző, bennfentes csavart ad, volt divatmodell múltjából merítve a karakter megformálásához. Ebben a sorozatban alakított karaktere pedig szöges ellentéte a WHY-ban nyújtott alakításával, ahol feladta viszonzatlan szerelmet, itt népszerű sztárrá változik, ami lehetőséget biztosít neki bemutatni színészi képességeinek széles skáláját.

 

18 Again – 18 어게인 (2019)

Az ‘Ismét 18’ sorozat a középkorú Hong Dae-Youngról (Yoon Sang-Hyun) szól, akinek 37 éves korára megromlik a kapcsolata a feleségével, elveszíti a munkaját, és tinédzser gyerekei családfőként sem tisztelik eléggé, ráadásul felesége még el is akar válni tőle. Dae-young elkeseredésében megbánja minden döntését és az egész életét, ám ekkor hirtelen újra 18 éves testében találja magát. Ezt követően nevét Go Woo-Young-ra (Lee Do-hyun) változtatva új életet kezd, visszatérve régi gimnáziumának, A Serim Gimnáziumnak (ahová egyben a gyerekei is járnak) a padjai közé. Az iskolába visszatérve egy új lehetőséget kap, hogy kapcsolatot alakítson ki a gyerekeivel, és rendbehozza félresiklott családi kapcsolatukat. A sorozatban Hwang In-yeopot a Serim Gimnázium diákjaként láthatjuk, a kosárcsapat kapitánya, Goo Ja-sung szerepében. Ja-sung egy agresszív gyerek, aki Dae-Young fiát is piszkálja. Viselkedését édesapjától tanulta el, aki otthon bántalmazza őt is, és édesanyját is. A sorozat során a karaktere rengeteget fejlődik, Woo-youngnak köszönhetően önbizalomhiányát nem keménykedéssel leplezi, és megpróbál normális kapcsolatot kialakítani az édesapjával is.

 

The Tale of Nokdu – 조선로코 녹두전 (2019)

A Nokdu történetének főszereplője Jeon Nok-Du (Jang Dong-Yoon), aki egy szigeten él édesapjával és az öccsével. Okos és tehetséges kardforgató, fiatal kora miatt Nok-Dut apja nem engedte tanulni, és a szigetet elhagyva a szárazföldre menni. Egy nap a családjukat egy elit nőkből álló gyilkosok támadják meg, édesapját és az idősebb testvérét pedig halálos találat éri. A támadást követően Jeon Nok-Du az egyik merénylőt a fővárosig üldözi, ahol Nok-Du találkozik Dong Dong-Ju-val (Kim So-Hyun), a gyilkost pedig szem elől téveszti. Dong-ju célja a fővárosban lelőni a királyt, de Jeon Nok-Du megmenti a bajtól. Eközben Nok-du a bérgyilkos nyomára bukkan, aki egy özvegyek lakta rejtett faluba megy. Hogy megtudja, kik és miért támadták meg a családját, Nok-Du nőnek álcázza magát, éhogy bejuthasson a csak nők által lakott területre. Meglepő módon ott ismét találkozik Dong Dong-Ju-val, akiről kiderül, hogy kisaeng-nek készül. A sorozatban Hwang In-yeop a személyi testőr Park Dan-ho karakterét alakítja, akit gyönyörű hanbokban láthatunk harcolni, különböző jelenetekben.

 

True Beauty – 여신강림 (2020)

Az eredeti webtoonhoz hasonlóan a True Beauty sorozatban az előző iskolájában kiközösített és csúnyácska Im Ju-Kyeong (Moon Gayoung) történetét ismerhetjük meg, aki az internetnek és sminkelés művészetének köszönhetően új iskolájában hirtelen népszerűvé válik. Majd ennek következtében különböző félreértésekbe és összetűzésekbe keveredik a tipikus jófiú Lee Su-ho (Cha Eun-woo) és az örök lázadónak titulált Han Seo-junnal (Hwang In-yeop). Han Seo-jun egy sokkal izgalmasabb, változatos karakter mint Hwang In-yeop korábbi alakításai, a sorozat 16 része alatt Seo-jun lázadó tinédzserből céltudatos fiatal felnőtté válik, megtanulja helyén kezelni a dühét és az érzelmeit. Külön érdekesség, hogy a sorozat kedvéért In-yeop még motorozni is megtanult, sőt, jogosítványt is szerzett, hogy Seo-jun karakterének vad oldalát még hitelesebben tudja alakítani.