Oldal kiválasztása

Annyi hasonló játék az éterben, mint csillag az égen. De ezek nagyon hamar képesek átváltani hullócsillagba, főleg akkor ha egy új, érdekesebb darab tűnik fel a színen. A Disney: Twisted-Wonderland azonban más; ugyan vannak benne válogatott hímek és fülbemászó zenék, de az egész eléggé messze van a megszokott szirupos tündérmeséktől. Lássuk is, mit tartogat a számunkra.

Történetünk főhőse, az általunk irányított karakter (MC) egyik pillanatról a másikra egy sötét, idegen helyen találja magát. Egy olyan iskolában, ahol egy tükörrel kell csevegni és válogatott szépfiúk vesznek körbe. Mielőtt azonban még indulhatna a románc egy macska familiáris majdnem felgyújtja az iskolát és közben kiderül – hogy mi nem rendelkezünk mágiával, így nem maradhatunk ott.

A probléma  azonban az, hogy  Crowley igazgató nem tud minket hazaküldeni se – mert hogy nincs hova. Mint azt sejteni lehetett, mi egy totál másik világból származunk és nincs hazaút. Mivel azonban ő is felelősséggel tartozik az ittlétünkért így megengedi, hogy egy elhagyatott házban lakjunk ingyen és mivel kiderül, hogy Grimmel – a korábbi bajt okozó familiáris – közösen kiváló szellemirtók vagyunk, úgyhogy Crowley felvesz minket kvázi  iskola pedellusnak.

Egy olyan iskolában, ahol a hét legismertebb Disney gonosz után vannak az iskolai házak és mindenki kellően öntelt és/vagy őrült. Ezek után a karakterekkel való interakció után kezdem azt hinni, hogy kis hősünknek szentekhez illő türelme és minimum titánium akarata van. Amennyi idiótát és irreleváns eseményeket kell elviselnie/túlélnie – más már rég bekattant volna. Persze később fog járni a szája és a keze is – főleg ha Grim galibát okoz – de ennyire még ne menjünk előre.

Ami tetszik a játékban az, hogy a nevéhez hűen bár egy kifordított mesevilág, emberi nézetből realisztikus. Nincsen szupererőnk, hatalmas mágiánk. Nem tekintenek minket egy másvilági zseninek, mert nem is vagyunk azok. Csak egy szerencsétlen tini, aki átkerült egy másik világba és nem tud hazamenni. Semmi nincs ezüsttálcán elénk adva, meg kell dolgozni azért is, hogy legalább azon a helyen maradjunk, amit ismerünk ebből a világból.

Persze már első nap beüt a crack és a kicsapás szélére kell kerülünk a repülő patkány és egy bunkó elsőéves miatt, majd hogy meglegyen oldva a probléma egy horrorisztikus bányába kell lemenni, szörnyet irtani csapattréning gyanánt. Az igazgató pedig könnyek között közli sikerünk után, hogy bár mi nem vagyunk képesek mágiát használni, nem vagyunk maguktól elszállt parasztok sem – mint kb az összes diák -, így pedellusból terapeutának és stratégának lettünk előléptetve.

Igazából, ha nem is jó valaki japán nyelvből, de jártas hasonszőrű játékok világában, akkor viszonylag könnyen el tud igazodni benne, hogy merre lehet a harcoskártyákat erősíteni, szintezni, merre lehet a csapatot összeállítani, vagy az elért teljesítményekért járó jutalmakat begyüjteni és a napi küldetéseket kezelni. Harcosok pedig vannak elegen! Bár az alap karakterek száma nem túlzottan nagy, az alkotók által beiktatott, különféle variánsaik képesek fenntartani mind a harcok színvonlát, mind a játékosok érdeklődését.

A Twisted Wonderland végül is olyan, mint amilyennek a rajongói várták az első infók óta, egy különbséggel: ez nem dating sim játék. Persze mondanak benne furcsa és/vagy erősen kétértelmű dolgokat a válogatott hímek, de egyik sem lépi túl a határt és nem lehet velük a románcolni. Az általunk irányított (vagy sokkal inkább csak beszéltetett) karakter is abszolút nemtelen, így alakja, jelleme és múltja mind-mind az adott játékos fantáziáján múlik.

Érdekes, hogy a Disney áldását adta erra a projekre, de gondolom miután látták a nagyszámú pozitív visszajelzést már nem volt megállás. Annyi problémával kell még szembesülnie a kedves, nem japán anyanyelvű vagy azon beszélni tudó játékosnak, hogy még a mesébe sincs angol verziója a játéknak – de hála néhány lelkes videósnak, online felületeken elérhetőek az fanfordítások így mi is kicsit jobban beleláthatunk ebbe a szórakozttaó, kifordított mesevilágba.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.