Oldal kiválasztása

A különböző streaming service szolgáltatókon, mint például a Netflix vagy a Viki, valmint az interneten keresztül számtalan TV sugárzásra gyártott K-drama sorozattal találkozhatunk, de ezek mellett a kisebb szolgáltatók és platformok rengeteg mini sorozatot és websorozat kincset rejtegetnek! Első lépésként készítettem egy rövid listát azokból, amiket eddig láttam.

Ezeket főként a YouTube-on és a V-Live platformon keresztül elérhető minisorozatok gyakran merészebb témákat, aranyos történeteket és fiatalos tartalmat gyártanak. A történetek minősége és a sorozatok hossza teljesen változó, az aranyos kis tini sorozattól kezdve egészen komoly, profi tartalmat is találhatunk, csak keresni kell.

Gaduri Restaurant – 가두리 횟집 (2020)

A Gaduri Restaurant aranyos romantikus vígjáték, melynek főszereplője Ga Du-ri, (Lee Joo BinFind Me in Your Memory, The Tale of Nokdu) aki összetört szívét és munkahelyi problémáit maga mögött hagyva új üzletbe vág, és megnyitja saját sushi éttermét. Az étteremnek és a hely különleges tarot kártyás szolgáltatásának hamar nagy híre lesz, és egyre többen özönlenek Du-rihoz vacsorázni, illetve tarot kártyás szerelmi tanácsokért. Du-ri mindennapjai felborulnak, amikor új szomszéd költözik az épületbe, egy sikeres ruhamárka vezetője, Cha Woo Bin (Hyuk) személyében, aki furcsa viselkedésével felkelti Du-ri érdeklődést.

 

Best Mistake – 일진에게 찍혔을 때 1-2 (2019-2020)

A „Legjobb hibám” websorozat két évadát a V-Live közvetítette a KOK TV (King of Kdrama) csatornáján. A Kdrámában Ji Hyun Ho szerepében Kang Yul alakítja a lázadó gimnazistát, Lee Eun Jae a jó tanuló Kim Yeon Doo szerepét alakítja. A történet azzal kezdődik, hogy Yeon Doo véletlenül közzéteszi Hyun Ho fényképét az instagram fiókjában, hogy figyelmeztessen egy stalkert/valakit, aki titokban követte. Amikor Hyun Ho megtudja, számonkéri Eun Jae-t, és ezzel kezdődik a kettőjük között kibontakozó szerelmi / gyűlölet kapcsolat kezdetét jelenti. A sorozatot ITT lehet megnézni a Viki oldalán.

 Ending Again – 또한번 엔딩 (2020)

A Playlist Studio sorozata a harmadik évad a The Flower Ending (2018) és a The Best Ending (2019) részeket követően. A sorozatok fő témája az igaz szerelem és a házasság. Ending Again az érdekházasságot kötött Yoo Chan Hee (Kang Hui) és Chan In-young (Jo Soo Min) kapcsolatáról szól, akik egy egyéjszakás kalandot követően végül mégis az esküvő mellett döntöttek, hogy megkapják a friss házasok számára igényelhető kormányzati pénzügyi támogatást házak bérléséhez. De mi történik, ha mindeközben külföldi tanulmányaiból hazatér In-young volt barátja, akivel 8 évig jártak?

The World of My 17 – 소녀의 세계 (2020)

A “Én 17 éves világom” a gimnazista Oh Na-Ri középiskolás éveit mutatja be, a barátság és a tinikor szívből jövő történetét, amikor a barátok alkotják az ember világának egészét. Az azonos című webtoon alapján készült sorozatban Na-Ri végre magabiztosnak érzi magát az iskolában, miután sikeresen lefogyott, de önértékelését azonban megzavarják a körülötte lévő lányok Im Yoo-Na, Im Sun-Ji és Seo Mi-Rae. Na-Ri normális iskolai életéről álmodik, de számos megpróbáltatás éri. Baráti körét gyermekkori barátnője, a népszerű és gazdag Im Yoo-Na, a szerény Im Sun-Ji, és a idolnak készülő Seo Mi-Rae alkotja. Na-ri és barátnői különböző félreértésekbe és konfliktusokba kerülnek egymással a tanév során, miközben megtanulják mit is jelent az igazi barátság, és mit jelent az, ha tényleg számíthatsz valakire.

 

Growing Season – 잘 하고 싶어 (2021)

A Growing Season három, a 20-as éveiben járó egyetemista lány hétköznapjait, szerelmi problémáit és a világgal való megismerkedését mutatja be két szemeszter közötti nyár szünetben. Tipikusan konzervatív sorozatokkal szemben nyíltan beszélnek a párkapcsolatok, szerelem, szeretkezés és az ehhez elengedhetetlen mentális és egészségügyi kérdésekről, ami a fiatalokat mindig foglalkoztatja, csak nem merik megkérdezni. A sorozat végére a három teljesen különböző személyiségű lány szoros barátságot köt egymással, miközben mind tovább haladnak a komoly felnőtté válás útján.