Oldal kiválasztása

A Run On (런 온) egy változatos és kifejezetten kellemes hangulatú Kdrama egy feltörekvő tolmács és egy visszavonult versenysportoló kibontakozó szerelméről, akik együtt az önismeret és a felelősségteljes felnőtté válás rögös útját járják végig. A sorozat üzenetével a 16 rész az utóbbi idők számomra egyik legkedvesebb sorozatává emeli ki a Run On-t  friss és érdekes megközelítésével, plusz a fokozatosan végigkövethető karakterfejlődéssel, ami a sorozat szinte összes szereplőjénél megfigyelhető – még a kevesebb képernyőidőt kapott mellékszereplőknél is.

A történet szerint a tehetséges tolmács Oh Mi-joo (Shin Se-kyung – The Bride of Habaek, Rookie Historian Goo Hae-ryung) hivatalosan egy 1 hetes fordítási munka miatt találkozik a dél-koreai válogatott kerettag sprinterrel Ki Seon-gyeommal (Im Si-wan – Hell is other people, The Attorney, Misaeng), akivel egyből szimpatikusak lesznek egymásnak. Mindezek előtt többször is találkoznak a belvárosban egy teljesen lehetetlen utcai lopási ügy miatt. Ki Seon-gyeom egy visszafogott, merev és a saját rutinjához szokott atléta, egy igazán sikeres család fiatalabb gyermeke; édesapja politikus, édesanyja elismert színésznő, nővére pedig világbajnok golfozó. Egy ilyen családban, ahol a szülők a külsőségekre rengeteget adnak, Seon-gyeom számára nem meglepő, hogy sikerét és személyét a szülei saját maguk népszerűsítésére használják fel, neki pedig politikai befolyása miatt mindent elnéznek. Ám amikor edzőtársai az egyik újoncot terrorizálják, végleg betelik a pohár és Seon-gyeom teljes felfordulást okoz az atlétika pályán, veszélybe sodorva ezzel apja népszerűségét a pártban, ami egy hosszas vitához és a sorozat egyik fő konfliktusához is vezet.

Seon-gyeom visszavonulni kényszerül hosszú versenysportolói karrierjétől és életének új értelmet, célokat és egy karriert kell keresnie. Ebben rengeteget tanul Oh Mi-jootól, akinek Seon-gyeommal ellentétben árvaként már fiatal kora óta egyedül kellett karriert építenie és megállnia a lábát a filmes szakmában. Tolmácsként rengeteg nehéz helyzettel kell szembesülnie, mert a fordítói szakmában is nagy a versengés, a rendezők, szövegírók és színészek szeszélyes természete mellett nehéz elismerést szereznie. Ráadásul mi-joo filmek iránti rajongása miatt a sorozat tele van filmes betétekkel és utalásokkal, Mi-joo képzeletében játszódó jelenetekkel, amik még izgalmasabbá teszik a sorozatot. Mint például az alábbi Casablanca paródia.

Oh Mi-joo és Ki Seon-gyeom kapcsolata azért is különleges, mert a problémáikat és konfliktusaikat felnőttek módjára próbálják meg kezelni, ami a sorozat végére természetesen sikerül is. Ezzel ellentétben a sorozat ‘second lead’ párját alkotó üzletasszony Seo Dan-ah (Choi Soo-young – volt Girls’ Generation tag) és a még egyetemre járó festőművész Lee Yeong-hwa (Kang Tae-oh – The Tae of Nokdu, My First First Love) szerelmi szála egy hullámvölgyekkel teli, szórakoztató kapcsolat kialakulása, amiben a rideg üzletasszonyt magával ragadják Yeong-hwa festményei. Emellett a sorozat mellékszereplőinek történeteiben is megjelenik több, kisebb szerelmi szál és a hozzá kapcsolódó jellemfejlődés, ami tovább árnyalja a sorozat által alkotott képet az emberi kapcsolatokról, a valódi szeretetről, családról és szerelemről.

Ugyan a sorozatban szerepelnek a jellegzetes Kdrama elemek, mint például a hatalmával visszaélő gazdag politikus, szegény családi háttérből származó főszereplő, hatalmi harc és belső problémák, mégis mindegyik tipikus elembe került egy plusz csavar, amitől eltér egy átlagos Kdrama sorozattól. A Run On egyik legfontosabb üzenete, hogy hangsúlyozza mennyire fontos önmagunk megismerése, küzdeni az álmainkért, és hogy a sikerhez vezető úton nem mindig kell másokat eltaposni. Ez a legnagyobb morális tanulsága a történetnek, ami egy áltag sorozatnál lényegesen mélyebb, szívhez szóló üzenet.

Bónuszként a sorozat végén még a Start Up-ból mindenki számára ismert Kim Seon-ho is kapott egy cameot!