Oldal kiválasztása

A 2021-es év a Kdrama sorozatok terén még biztos nagy meglepetéseket tartogat számunkra, de már az eddig megjelent, illetve bejelentett sorozatok között is rengeteg izgalmas tartalmat találhatunk. Hosszú idő után végre kijön a Love Alarm márciusban, a áprilisban a Hospital Playlist és hamarosan a népszerű Penthouse második évada is elérhető lesz!

Penthouse:War in Life Season 2 – 펜트하우스 2

A sorozat a népszerű SKY Caslte-hez hasonlóan az elit családok gyerekei és főként szülei között zajló rivalizálásról, valamint az első helyért történő örökös harcról szól, ahol a őszereplőnők gyermekeik fényes jövőjének biztosítása érdekében mindenre hajlandóak. Az első évadban a főszereplők lakóhelyén, a Hera Palace-ben egy fiatal lány, Min Seol-ah (Jo Soo-min) gyanús körülmények közt történt halálának esete borzolta fel a kedélyeket, akinek a környékhez és a lakókhoz fűzödő kapcsolata nagy titkokat rejteget. A sikeres sorozat új évadában az arrogáns Cheon Seo-Jin (Kim So-Yeon) és a sikeres ingatlanos Joo Dan-Tae (Uhm Ki-Joon) Seol-ah halálának (és egyéb ügyek) eltusolását követően végre üzleteik és közös életük összekötésére készülnek, ám a kétely és a másikkal szemben érzett bizonytalanság érzése megnehezíti a kapcsolatukat. Ráadásul tinédzser korú gyerekeik egyáltalán nem rajonganak az új, közös család gondolatért. Mindeközben Joo Seok-Kyung (Han Ji-Hyun) továbbra is feldúlt, anyja, Shim Su-Ryeon (Lee Ji-Ah) szomorú sorsa miatt, aki a elveszítette lányát Min Seol-Ah-t. Az első évadban történteket követően ebben az évadban még több csavar várható a Hera Palace lakóinak történetében, és az oda köthető gyilkosságok ügyében is, miközben mindenki igyekszik fenntartani a mások felé mutatott hamis álarcát.

 

 

Love Alarm Season 2 – 좋아하면 울리는 2

A webtoon alapján készült disztópikus sorozat első évada még 2019-ben debütált, egy részletesebb összefoglaló Jo-jo gimnazista éveiről pedig itt olvasható. A Love Alarm második évadban pedig talán mostmár végre tényleg megtudhatjuk, hogy a gimis éveket maga mögött hagyva Kim Jo-jo (Kim So-hyun) hogyan boldogul a Love Alarm nevű applikáció vezértelte emberi kapcsolatok világában, hiszen az első évadban az appot tervező osztálytársa, Cheong Duk-gu (Lee Jae-eung) egyedül neki töltött fel egy különleges védőfalat a telefonjára, hogy az app ne csörögjön még a szívének kedves ebmer közelében sem. Az első évad legvégén, évvekkel később továbbra is ugyanaz a két fiú dobogtatja meg a szívét, de az alkalmazás nélkül vajon hogyan törli le a védőpajzsot, hogy kiderüljön melyiküket szereti jobban első szerelme Hwang Sun-oh (Song Kang) és Sun-oh akkori legjobb barátja, Lee Hye-yeong (Jung Ga-ram) közül.

 

 

Hospital Playlist Season 2 – 슬기로운 의사 생활 2

Nagyon jó hír, hogy idén áprilisra bejelentették a Hospital Playlist második évadát is, ám további részleteket a sorozat az öt jóbarátjának történetéről még nem tudunk. Az első évad főszereplői a Yulje Orvosi Centrumban általános sebészként dolgozó elvált apuka Lee Ik-jun (Jo Jung-suk); a hihetetlenül békés természetű és önfeláldozó gyermekorvos, és egyben a kórház örököse Ahn Jeong-won ( Yoo Yeon-seok ); valamint a nagy nőcsábász Kim Jun-wan (Jung Kyung-ho ) szívsebész; a jószívű de visszahúzódó Yang Seok-hyeong (Kim Dae-myung ), mint sikeres nőgyógyász, és végül a tehetséges agysebész doktornő Chae Song-hwa (Jeon Mi-do ). 12 epizódon keresztül követhetjük végig a kórház mindennapjait, ahogy az öt jóbarát különböző nehéz orvosi eseteket kezel, miközben igyekeznek viharos magánéletüket és karrierjüket navigálni a hatalmas nyomás és munkateher alatt. Ahogy kibontakozik a történet, egyre többet tudhatunk meg ezekről a szerethető karakterekről, illetve betekintést nyerhetünk egy kórház mindennapjaiba is, ahol a Doktor House-szal ellentétben nem mindig csak a legkülönlegesebb orvosi esetek landolnak. Különösen magával ragadó a barátság és összetartás, ami már egyetemi éveik óta összeköti őket, és átsegíti a legnehezebb periódusokon is. Mivel az új évad előzetese még nem érkezett meg, kedvcsinálónak linkeltem az első évad előzetesét. 🙂