Oldal kiválasztása

Moon Ga-young a True Beauty című sorozattal futott be igazán a legnépszerűbb színésznők közé világszerte, pedig az elmúlt években több sikeres sorozatban is szerepelt. Tehát a True Beauty webtoon adaptációból készült 16. részes sorozat főszerepe csak egy a sok televíziós és film szerepek közül az utóbbi tíz évben. Ebben a cikkben összeállított listám azoknak szól, akik szerették Lim Ju-gyeong karakterét és a Valódi szépség sorozatot.

A True Beauty lényegében egy fiatal gimnazista lányról, Lim Ju-gyeongról ról, akit csúnya, pattanásos arca miatt kiközösítenek. Majd a YouTube és a sminkes videók varázslatos világának köszönhetően egy nyár alatt szinte egy teljesen új arcot varázsol magának. Régi iskolájába visszatérve az új tanévben sminkes álcájának köszönhetően új barátokra és népszerűségre tesz szert. Ám a gimis évek nem ilyen egyszerűek, hiszen mindig vannak bajkeverős, mint az iskola rosszfiúja Han Seo-jun (Hwang In-hyeop) akinek Ju-kyeong felkelti a figyelmét, és az iskola leghelyesebb diákja Lee Su-ho, aki Ju-geong valódi arcának titkát ismerve továbbra is érdeklődik a lány iránt. Természetesen a tipikus szerelmi háromszögön kívül a sorozat megannyi minden érdekességet és izgalmas szálakat tartogat mindenki számára. (Magyar felirattal az első rész itt található).

Az írónő Yaongi még hasonlít is kicsit saját főszereplőjére, Lim Ju-geongra 🙂

Érdekesség lehet még a sorozattal kapcsolatban hogy az eredeti webtoon, mely alapján készült, hamarosan befejeződik, és a karaktereket rajzoló gyönyörű szép Yaongi művésznévre hallgató szerkesztőnő már el is kezdett egy új sorozatot a Naver Webtoon koreai platformján.

 

1. Tempted/The Great Seducer – 위대한 유혹자 (2018)

“Les Liaisons dangereuses” című Pierre Choderlos de Laclos könyv alapján készült sorozatban Moon Ga-young a főszereplő, Kwon Si-hyun (Lee Do-hwan) féltékeny gyerekkori barátját, az elkényeztetett cselló művész Choi Soo-jit alakítja, aki titokban mégis gyengéd érzelmeket táplál Kwon Si-hyun iránt. Bosszúból Soo-ji felveti, hogy legjobb barátjukkal, Lee Se-juval (Kim Min-jae) fogadjanak. A tét a szerény egyetemista Eun Tae-hee (Park Soo-young – Joy a RedVelvet Kpop idol groupból), aki egyáltalán nem hisz a szerelemben. A gazdag fiatalok veszélyes játékot játszanak, ám a tét Si-hun számára csak még nagyobb lesz, ahogy érzelmei Tae-hee iránt valódivá válnak. Érdekes, hogy a sorozatban a liatán szereplő többi karakterrel ellentétben Moon Ga-young itt egy szomorú, depresszióval küzdő, érzelmeit elnyomó negatív karaktert alakít, aki a környezete miatt egyre mélyebbre süllyed. Lejobb pillanatai az alábbi videóban tekinthetők meg.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UAjHRQjILjU]

 

2. Welcome to Waikiki 2  – (2019)

Az első évadhoz hasonlóan a Welcome to Waikiki 2 sorozat is 6 főszereplőről szól, a megismételhetetlen amerikai sitcomhoz, a Jóbarátokhoz hasolnóan. Lee Joon-ki (Lee Yi-kyung – Partners for Justice, Suits) üzemelteti a Waikiki Vendégházat, ám sajnos a szálláshely egyáltalán nem sikeres, ezért megkérí régi iskolai barátait, hogy segítsenek neki. Mivel Cha Woo-shik (Kim Seon-ho – a Start up, Two Cops) és Gook Ki-bong (Shin Hyun-soo) is hasonlóan sikertelen a munka világában, hárman együtt lakva próbálják felépíteni álmaik karrierjét. A három jóbarát nyugodtan él együtt, ám Han Soo-yeon (Moon Ga-young) érkezésével minden a feje tetejére áll. Soo-yeon kénytelen a vendégházba költözni, ugyanis családja teljesen tönkrement ráadásul az esküvője is elmaradt. Egy lány érkezésével igazából a fiúknak nem is lenne semmi baja, de mi van akkor, ha Soo-yeon történetesen mindhármuk első gimis szerelme?

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9Vg6QH9vv4c]

 

3. Find Me in Your Memory – 그 남자의 기억법 (2020)

Moon Ga-young egy feltörekvő fiatal színésznőt alakít, aki párkapcsolati pletykák áldozata lesz, egy kétesen sikerült televíziós interjú után a híres TV riporterrel, Lee Jung-hoonnal (Kim Dong-wook – Coffe Prince, Along with the Gods 1 és 2). A sikeres riporter egy különös betegségének köszönhetően élete minden pillanatára emlészik, így nem csoda, hogy híradósként is kivételes munkát végez. Ám az emlékeknek árnyoldala is van, hiszen emiatt sosem tudja elfelejteni tragikus körülmények között elhunyt első szerelmét. Mindeközben Yeo Ha-jin (Moon Ga Young) minden emlékét elveszítette életének egy bizonyos balesetet követően, ami miatt elfelejtette még a legjobb barátnőjét is. Vajon a félreértésből tényleg lehet igaz szerelem két teljesen ellentétes személyiségű ember között a kettejük kapcsolatát övező gyanús körülmények ellenére ?

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ySLFZB7aaYM]

További sorozatokért Moon Ga-younggal érdemes megnézni az alábbi cikket: https://www.preview.ph/culture/korean-actress-moon-ga-young-dramas-a2056-20210126