Oldal kiválasztása

Amolyan igazi guilty pleasure-é vált számomra a sorozat, de ahogy haladtunk előre a negyedik évadban, egészen kezd összeállni egy fogyasztható, nem is olyan rossz vámpíros sorozattá – az már egy teljesen más kérdés, hogy ez miért csak a negyedik évadra sikerült elérnie az alkotóknak.

Vanessa (Kelly Overton) elvesztette húgát, Scarlettet (Missy Peregrym), de pont ez a veszteség ébresztette őt rá arra, hogy neki magának nem kell elfogadnia a sötétséget, és lehet ő a fény az emberiség életében, és van még számára hely. Azonban Vanessának akad egy segítőtársa, Lily Van Helsing (Julie Lynn Mortensen), és később még több barátra tesz szert egy fiatalokból álló csoportban, ahol különösen Jackkel (Nicole Muñoz) értik meg egymást. Ugyanakkor Vanessa nem maradhat egy helyben sokáig, hiszen meg kell akadályoznia a Sötét feltámasztását, és a világ pusztulását.

A történet végre kezd egy sokkal összeszetettebb, átláthatóbb évaddá alakulni, amiben alig van már mellékzönge – persze filler azért még akad bőven –, végre az egész egy sokkal egységesebb és koherens élményt nyújt. Ugyanakkor kissé zavaró, hogy a Van Helsingnél sokkalta jobb sorozatok nem kaptak ennyi lehetőséget, és kaszálták őket egy évad után (Firefly, Almost Human vagy éppen a Terra Nova – mondjuk külön érdekes, hogy mind a Fox sorozata volt). Azonban kezdem lassacskán élvezni a szériát, ami azért végre megnyugtató, vagyis így nem kell megmagyaráznom, hogy tulajdonképpen én miért is nézem.

A negyedik évad minőségi javulása a szezon második felében csúcsosodott ki, ahol a fókusz áthelyeződött a Van Helsingekre, legyen az élő vagy már halott, ráadásul nagyon sok családi titok és rejtély is napvilágot látott, ami teljesen új szintre helyezte a szériát, miközben nagyon ígéretes történetképet festett az ötödik évadról.

A sorozatot amúgy két nagyszerű színész tette még jobbá: Michael Eklund, aki visszatért egy újabb Van Helsing szerepre, és aki most nem az őrült, hanem az eltökélt, ám megtört embert alakítja. És megkaptuk Neal McDonough-t is, aki ismét egy igazi seggfejet alakít a történetben, de milyen jól!

A Van Helsing negyedik évada kezd végre tényleg egy kiforrott, és átgondolt sorozattá válni, ráadásul egy nagyon ígéretes, összetett és kellően csavaros történettel ért véget, így most először tényleg nagyon várom a folytatását.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.