Oldal kiválasztása

Úgy tűnik a webtoon alapján készült sorozatok népszerűsége egyre csak növekszik. Az elmúlt években egyre több adaptáció készül, ami pedig persze még több izgalmas tartalmat jelent. Korábbi cikkemben egy jó pár átdolgozást felsoroltam már, amiről részletesebb információ itt olvasható, ezúttal pedig még négy sorozatot szeretnék bemutatni a népszerű képregényekből.

Love Alarm (2019-)

Röviden megemlíteném a Love Alarm-ot, ami szintén egy képregény adaptáció 2019-ből. Az első évadról bővebb leírás itt olvasható, a fontos jó hír pedig az, hogy hosszú várakozás után most végre márciusban megérkezik a második évad, mely eddig a korona vírus miatt került halasztásra elvileg. Újra figyelemmel kísérhetjük, hogy a Joalarm applikáció hogyan forgatja fel a párkeresés, randizás és az emberi kapcsolatok világát Dél-Koreában. Az app ráhangolódik az érzelmeinkre, és csörgéssel jelzi, ha a szívünknek kedves valaki a   közelünkben van, vagy mi tetszünk valakinek, aki a telefonunk hatótávolságán belül van. A Love Alarm első évadában kibontakozott szerelmi háromszögből remélhetőleg a második évadban majd meglátjuk, hogy Kim Jo-jo (Kim So-hyun) ebben az új és felfordult értékrendű életben az első évadban feláldozott szerelmét újra megtalálja-e.

 

Strangers From Hell – 타인은 지옥이다 (2019)

A Hell Is Other People (“A pokol a többi ember”) szintén webtoon adaptáció, ami Netflixen a Strangers From Hell (“Idegenek a pokolból”) címet kapta. A 10 részes minisorozat a 20-as éveiben levő Yoon Jong Woo (Im Si-wan) körül forog, aki Szöulba költözik egy gyakornoki pozíció betöltésére. Miközben lakást keres, belefut az Éden Stúdió nevű kollégiumba, ami egy hatalmas és olcsó lakhatási megoldás, és úgy dönt, hogy ott bérel ki egy szobát spórolás céljából. Vidéki fiú létére nincsenek nagy igényei, de sajnos elég hamar kiderül, hogy okkal ilyen alacsonyak az árak az Éden Stúdióban. Összességében az épület állapotával, a közös konyhával és fürdővel, valamint a benne lakókkal egyáltalán nem elégedett, úgy dönt, hogy erőt vesz magán és megpróbálja kibírni az embert próbáló körülményeket, ameddig elég pénzt tud félretenni, hogy egy jobb helyre költözzön. A feladat pedig egyre nehezebbé válik, mert az Éden Stúdióban egyre furcsább dolgok történnek, beleértve az abnormális fogorvos szomszédját Seo Moon-jo-t (Lee Dong-wook) a 304-es szobából… A Strangers From Hell egy izgalmas és tényleg félelmetes thriller sorozat, ami rengeteg meglepetést tartogat, és persze a tehetséges színészt Lee Dong-wookot a kijelzőkön!

 

Extraordinary You – 어쩌다 발견한 하루 (2019)

Az Extraordinary You a Love Alarm-hoz és a True Beauty-hoz hasonlóan fiatal gimnazistákról szóló romantikus fantasy K-drama. Az eredeti címén a “어쩌다 발견한 7월” webtoon jelentése “Véletlenül rátalálni júliusra” fordítható le, ehhez képest a sorozat koreai címe “Véletlenül rátalálni Haru-ra”, a haru pedig koreaiul konkrétan egy napot jelent, tehát a Kdrama címét kétféleképpen is értelmezhetjük. Eun Dan-oh (Kim Hye-yoon – Sky Castle, Come And Hug Me) rájön, hogy életét valójában egy Secret című képregény mellékszereplőjeként éli, előre megírt sorsába pedig nem hajlandó beletörődni. Ezért mindent megtesz, hogy elkerülje súlyos betegségének köszönhető szomorú végzetét, igyekszik megváltoztatni a képregény eseményeit és saját boldogságát megtalálni a Secret képregény másik extra szereplőjével, Haruval. A történet összességében nagyon aranyos, friss és új témával, izgalmas fordulatokkal és változatos képi világgal mutatkozik be, melyben főszerepben láthatunk több fiatal arcot, mint például a Do do sol sol la la sol-ban Goo Ara mellett játszó Lee Jae-wook Baek Kyung szerepében, valamint RoWoont (SF9 énekese) láthatjuk Ha-ru/Number 13 szerepében.

 

Backstreet Rookie – 편의점 샛별이 (2020)

Évekkel ezelőtt Choi Dae-Hyun-t (Ji Chang-Wook – The K2, Healer, Suspicious Partner, Melting Me Softly), összehozott a sors egy pár gimnazista lánnyal  egy sikátorban, akik cigarettát akartak vetetni vele maguknak. Dae-hyun nem vállalja a feladatot és helyette leszidja a lányokat, ennek ellenére helyesnek találják a fiút és egyikük meg is csókolja Dae-hyunt. Később a jelenben újra összeérnek útjaik, mikor Jung Saet-Byul (Kim You-Jung – Love In The Moonlight, Clean With Passion For Now) részmunkaidős állásra jelentkezik a Dae-hyun kisboltjába. Persze a boltos a lányt azóta sem tudta kiverni a fejéből, és kettőjük között egy szokatlan szerelmi szál bontakozik ki, a köztük lévő 10 éves korkülönbség ellenére. Egyébként a Backstreet Rookie címe “Convenience Store Saet-byul-re” vagyis Saet-byul Kisboltra fordítható, a főszereplő neve pedig különleges, a hajnalcsillagot jelenti koreaiul.

 

**Végezetül pedig a korábbiakban említett, webtoon alapján készült sorozatok listája az érdeklődők kedvéért: My ID is Gangnam Beauty, Cheese In The Trap, Itaewon Class, Possessed, Mystic Popup Bar, Memorist, Rugal, What’s Wrong With Secretary Kim?,  és az egyik legújabb befejezett sorozat, a True Beauty.