Oldal kiválasztása

Hollywood rendszeresen visszatér a korábban már kedvelt és elmesélt történetekhez, és Robin Hood legendája pontosan ilyen kedvelt téma. Lassan megszámolni sem lehet, hogy hány adaptációban láthattuk már a sherwoodi erdő hősét, sőt, nagyon sok alkalommal csak egy-egy jelenet erejéig tűnt fel Robin Hood.

Most összeszedtük kedvencein Robinjainkat, és egyúttal utaztunk egy kicsit a nosztalgia vonaton is.

5, John Cleese az Időbanditákban (1981)

John Cleese az a tipikus Jolly Joker, akivel nem lehet mellé lőni, különösen egy angol komédiában, amit Terry Gilliam rendez. És bármennyire is szürreálisnak hat az időutazás és Sherwood párosa, garantálom, hogy a még inkább az lesz, mikor Robin bemutatja az igazi „szegényeket”.

 

4, Vincent Cassel a Shrekben (2001)

Kettő, összesen kettő percig láthatjuk a sherwoodi erdő bajnokát a Shrekben, de ez pontosan elég ahhoz, hogy igazán a szívünkbe lopja magát. De micsoda 120 másodperc ez: ének, tánc, és még egy kis Mátrix is van benne.

 

3, Kevin Costner a Robin Hood, a tolvajok fejedelmében (1991)

Kétség sem fér hozzá, hogy ez az a Robin Hood adaptáció, ami a legromantikusabb mindegyik közül: hosszú snittek, angyali mosolyok és egy olyan szerelmes dal, ami évtizedekkel később is a fülünkbe mászik. Kevin Costner ugyanakkor nem nyújtott akkor nagy alakítást Robinként, de mind a történet, mind a többi szereplőnek és színésznek hála, felkerült a dobogóra.

 

2, Brian Bedford a Robin Hoodban (1973)

Ha esetleg kimaradt volna a Disney 73-as animációs Robin Hoodja, akkor itt a tökéletes idő a megnézésére – és ebben szerepet játszik az is, hogy ebből is élőszereplős verziót akar a stúdió. Ha pedig már láttuk gyermekkorunkban, akkor igencsak javasolt újranézni, mert gyermeki fejjel garantáltan elsiklottunk számos ravasz, pimasz és kétértelmű poén mellett. Bedford pedig fantasztikusan alakítja Robint, a rókát, aki nemcsak ravasz, hanem olyan pimasz is, hogy nehéz eldönteni, hogy megcsipkedjük, vagy lekeverjünk neki egy pofont, és eközben végig olyan jól lehet rajta szórakozni.

 

1, Cary Elwes a Robin Hood, a fuszeklik fejedelmében (1993)

Elwes már a Herceg menyasszonyában bizonyította, hogy remekül áll neki a hős szerepe, és szűkharisnyás Robin a Lakliként igazán brillírozott. Mel Brooks – aki szerintem a paródiák koronázatlan királya – egy hihetetlenül agyafúrt, vicces, bolondos, de mégis okos és kalandos történetet rakott össze, ráadásul Elwes, mint főszereplő kiváló választásnak bizonyult. Egy pimasz, kissé bolondos szerep ez, amit fantasztikus angol akcentussal adtak elő.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.