Oldal kiválasztása

Ha szereted a CSI Helyszínelőket és a nyomozós sorozat, akkor érdemes megnézned a Partners for Justice mindkét évadát. A sorozat ugyanis a tipikus filmekkel ellentétben habozás nélkül mutatja be egy gyilkossági nyomozás ügyének legkegyetlenebb pillanatait és minden részben valami új meglepetést tartogat. 

A sorozat női főszereplője a frissen kinevezett ügyésznő Eun Sol (Jeong Yu-mi Six Flying Dragons, Priest, Rooftop Prince), aki a 8. kerületi ügyészséghez csatlakozva kezdőként egy kifejezetten nehéz ügyet kap meg egy korrupt milliárdos befolyásos családjával szemben. Tapasztalat híján az ügyet elveszíti, ám a gyanusított Oh mang-sangot továbbra is szemmel tartja. Eun Sol nem a tipikus főszereplőnő, ugyanis gazdag család lányaként nevelkedett, luxuscikkek és drága autók között, mégis a kiszámíthatóbb ügyvédi pálya helyett ezt a kifejezetten nehéz, kihívásokkal teli feladatot választotta magának. Édesapja emiatt egyáltalán nem ismeri el, hiszen házasság és család helyett az igazságszolgáltatást haszbálja fotografikus memóriájának kamatoztatására. Természetesen kezdőként eleinte rengeteg hibát vét, ám Baek Bom és a rendőrség segítségével szép lassan beletanul a folyamatokba és a tárgyalásokba is belejön.

Férfi főszerepben pedig az imént említett magának való igazságügyi szakértő Dr. Baek Bom (Jung Jae-young). A mindig morcos és szótlan, de hihetlenül alapos és vérprofi halottkém rengeteg hasznos dolgot tanít a sajátos módján Eun Solnak, akivel együtt próbálják felgöngyölíteni a felsővezetők eltussolt, korrupciós ügyét. Eun Sol segítségére van az ügyésségen két kollégája, illetve felettesei; Kang Hyun és később az őt leváltó Do Ji-han ügyészek is, akik odaadásukkal és elkötelezettségükkel remek példát mutatnak Eun Solnak. Míg az első évadban több, egymástól független ügyet oldanak meg a rendőrség segítségével és fény derül Baek Bom tragikus történetére is. Ugyan az első évad végére nagyjából kivehető lesz a szereplők közötti kapcsolat és az ellentétes viszonyok, a második évadban ismét minden a feje tetejére áll.

Eul Sol, Baek Bom és

Eul Sol, Baek Bom és Cha Soo-ho nyomozó

A második évad az első évad elején elvesztett, a feleségének meggyilkolásával vádolt milliárdos Oh Man-sang elleni ügy további fejleményeivel kezdődik, aki édesapjának és kapcsolatainak köszönhetően menekült meg az ítélet elől. Ám az agresszív természetű férfi ismét hibázik, az igazságszolgáltatás elől pedig első évad végén váratlan autóbalesetben szenvedett halálával menekül meg… vagy mégsem? Eun Sol és Baek Bom a második évadban emiatt újabb ügyekkel és egy félelmetes sorozagyilkossal is szembesül, miközben kiderül hogy az ügyészségen a főügyész és a felettesei szándékosan szabotálják a nyomozásaikat, eltusolva az Oh Man-sanghoz kapcsolódó szálakat. A második évad ezzel a fő kérdéssel foglalkozik, további részleteket komolyabb spoiler nélkül sajnos nem tudok mondani.

A második évad leggyanúsabb szereplője, Jang Chul / Dr. K. (No Min-woo)

A második évad leggyanúsabb szereplője, Jang Chul / Dr. K. (No Min-woo)

Számomra a sorozat kiemelkedő eleme a brutális részletek bemutatása, a boncolások, gyilkossági helyszínek és ügyek kegyetlennek tűnő valósága, amit ilyen egyszerűséggel és részleteiben nem láttam még hasonló sorozatokban sem. A történet központjában nem a szerelmi szálak állnak a központban, hanem az emberéletek és kötelességtudat, az igazságszolgáltatás és bajtársiasság. Külön kedvenc karakterem az első évadból a legszerethetőbb rendőr figurája, Cha Soo-ho főnyomozó (Lee Yi-kyung Descendants of the Sun, Suits, Welcome to Waikiki)  aki a bűnözőket kegyetlen gyorsasággal tartóztatja le látványos verekedések és üldözéses jelenetekben, majd pillanatokkal később szórakozott, kedves és szerencsétlen helyzetekben találja magát, miközben udvarol a kriminalisztikai laboratóriumot vezető toxikológus szakértő Stella Wangnak (Stepanie Lee – The Last Empress, Start-up ). Hasonló emberi és baráti kapcsolatok bőven találhatók a sorozatban a rendőrség, ügyészség és a laborosok között, miközben mindennapjaikat átszövik a brutális események és véget nem érő nyomozások.

Egy dolog viszont a sorozat végére mindenkéép kiderül; nincs tökéletes gyilkosság, hiszen az igazságra előbb vagy utóbb fény derül.

A két évad elérhető Netflixen és az első évad első része magyar felirattal megtekinthető itt.