Oldal kiválasztása

Ez a 2010-ben világot látott játék voltaképpen addig nem is került a látóterembe, amíg egy ismerősöm fel nem hívta rá a figyelmet abban a tekintetben, hogy mennyire érdekes és szórakoztató vele játszani. Nos, részben igaza volt.

 Az Allods Onlineban két frakció körül forog a világ, az eléggé porosz/orosz beütéssel rendelkező Empire és a sokkal inkább középkori fantasy-ba illő League.Mindkét oldalnak megvan a maga jó pozitív és negatív tényezői ami miatt szeretnek egymás torkának ugrani, de egy közös van bennük – az astral démonok mindannyiukat fenyegetik. A két frakció három-három fajt (és van egy extra, ami mindkettő lehet) és rengeteg belső frakciót tartogat, amik segítenek kicsit megismerni ezt amúgy darabokra szabdalt, lebegő világok sokaságát. 

Kissé nosztalgikusan tekintek a fajokra, ugyanis nem kimondottan egyediek,de nekem a Gremlingek akár a Chuák közeli rokonai is lehetnének, az Arisen faj képviselői pedig leginkább a Mordesh ( mindkettő a Wildstar-ba volt) emlékeztet, bár WoW-on felnőtteknek is az undead formák ugorhatnak egyből be. Classok tekintetében különösen tetszett az a megoldás, hogy bár a megszokott módon nem minden faj lehet minden class, de bizonyos megnevezések a világban másképpen vannak. Példának okáért az ember summonerem-re warlocként hivatkoznak, míg az Arisen demonologist a hízelgő homunculus titulust kapta. 

Nekem érdekes volt azt is látni, hogy a nevek itt most a kimondottan angol vagy fantasy vonalat követik, hanem sokkal inkább német/oroszos vagy az arisen-ek kapcsán sokkal inkább az arab/egyiptomi vonal kerül előtérbe. Persze mi magunknak találjuk a karakterünk nevét, de az npc-k eme változatossága némileg üdítően hatott a számomra. Több újdonsággal viszont már nem tudott szolgálni. A küldetések nagyon hamar repetitívvé és kiszámítható válnak, a craftolás kevés és a kapott/küldetésekből megszerzett felszerelés miatt közel felesleges is.

Szintezés tekintetében sem éppen a legkönnyebb játék, sok mobot kell kivégezni érte, de szerencsénkre questekből nincsen hiány. Ha kedvünk tartja, haladhatunk a fő cselekményszálon vagy éppen kitérhetünk olyan küldetésekre,a hol a különféle frakciókkal tudjuk a kapcsolatunkat erősíteni. De sajna ezt a megoldást is túl sok helyen láttam már korábban, sokkal jobb formában kivitelezve.

Most lehet javarészt úgy hangzott, hogy leszóltam ezt a játékot és bár ténylegesen nem tudok elmenni a hibái mellett, aki még csak most szállt be az MMO-k világába vagy még képesek neki a fentebb felsoroltak némi érdekességgel szolgálni, annak bátran tudom ajánlani az Allods Online-t.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.