Oldal kiválasztása

Bár anno a Dead by Daylight robbant be  legjobban a köztudatba kategóriájában, a Friday the 13th: The Game azon horrorrajongóknak kedvez, akiknek legnagyobb álma/rémálma az, hogy Jason kergesse őket végig az éjszaka közepén.

A felállás nagyon egyszerű; van egy tóparti nyaraló övezet., ahova pár tini elmegy egy kis tóparti bulizásra, de akkor a semmiből megjelenik Jason, hogy megregulázza a behatolókat. Eszközökben nem válogat, minden emberi és emberfeletti erejét beveti, hogy végezzen táborozókkal, mielőtt azok még el tudnának menekülni. 

Menekülésre pedig több lehetőség van; el lehet hajóval vagy kocsival szökni, hívni a  rendőrséget vagy Tommy Jarvis-t. A probléma ott kezdődik, hogy a meneküléshez több dolog is szükségeltetik és a nyomok és a kellő eszközök pedig szépen el vannak szórva a területen. kész élvezet a megoldást keresni, miközben egy hokimaszkos, teleportáló vizihulla kerget.Játékstílust pedig játékosa választja; vannak, akik szeretnek csapatba verődni és úgy biztossá tenni a menekülést, míg mások – kihasználva hogy az adott Jason a csordát kergeti – próbálja magányos farkasként túlélni a horrorkalandot.

2016 óta valósággal ellepték a piacot a hasonszőrű játékok és bár nem mindegyik nyújtott kiemelkedő teljesítményt népszerűségben (pl: Deceit) mások pedig hiába ragadtak meg népszerű franchise-t, az sem tudott nagyot ütni (Predator: Hunting Grounds). A Friday the 13th talán azért egy kivétel, mert az évtizedeken át tartó franchise-on kinevelt gamerek és rajongók száma még mindig nagy és a játék teljesen hozza a filmek élményét.

Nagyon tetszett, hogy a karakterek hozták a 70-es és 80-as évek kinézetét, valamint az hogy mindegyik szereplő más-más attributokban jeleskedik. Van, aki jobban tud sunyulni az erdőben, van aki a különféle dolgok megszerelésében gyorsabb és persze van az, aki harcban tud valamilyen szinten jeleskedni. Jasonből is többféle van, minden filmes erősségét kiemelve (vízben rendkívül gyors, nem lehet leütni stb.). Muszáj táposnak lennie ha már ennyi rohangászó tini van a közelében.

Külön tetszetős volt az is, hogy a fentebb már említett rajongók számára olyan ikonikus kis nyalánkságokat betettek, mint hogy lehet váltogatni a különféle Jason kinézetek között (filmek szerint persze), valamint az egyik menekülési útvonal nem más, mint hogy segítségül hívjuk Tommy Jarvist – egyikét azon keveseknek, aki képes volt elbánni Jasonnel és a játékban is ő az egyetlen aki biztosra megtudja ölni.

Az egyetlen hátránya a játéknak az voltaképpen a játékosok, pontosabban azon része nekik, akik troll viselkedése hazavágja az egész játékot. Persze vannak olyanok, akik úgymond azzal segítik Jasont, hogy a társaikat előre lesebzik – mert ezt meg lehet tenni – rosszabb esetben behisztiznek és kilépnek – ezzel pedig az egész sessiont halálra ítélik.Nem egy rossz játék a Friday the 13th: The Game , főleg hogyha barátokkal közösen mentjük/vadásszuk le a másikat, de mivel nagyon sok a troll így nagy esély van rá, hogy rossz szájízzel várjuk ki a meccs végét.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.