Oldal kiválasztása

Idén mintha még az ünnepek is lassabban telnének, de a napok továbbra is összemosódnak, az egész szinte egy hosszú nap 24-e és elseje között. Ilyenkor továbbra is megéri elütni valamivel az időt, ha pedig már meguntad a családi programokat és a bejgli hegyeket, esetleg lehet nézni egy-két sorozatot. 🙂

Start-Up (2020)

NamSan Tech a Sand Box inkubátorház irodájában

A hónap egyik legsikeresebb sorozata a Start-Up, ami a törentlenül kitartó fiatal Seo Dal-mi (Bae Suzy – Vagabond, Dream High, While You Were Sleeping) és a programozó zseni Nam Do-san (Nam Joo‑hyuk – Weightlifting Fairy Kim Bok-joo) kihívásokkal teli küzdelmeit mutatja be az IT szektor üzleti világában. A szerény családi háttérből jött, de nagyratörő álmokat hajszoló fiatalok a Sand Box üzleti inkubátorház friss tehetségeket felkutató programján találkoznak,  amiből életre szóló barátságok, egy különleges projekt és nemzetközi hírnév születik. Seo Dal-mi minden vágya édesapja nyomdokába lépve egy saját cég alapítása, és végre bebizonyítani nővérének, hogy ő is sikeres lehet. Nam Do-san pedig szeretné sikerre vinni a két legjobb barátjával, Kim Yong-sannal (Kim Do-wan) és Lee Chul-sannal (Yoo Soo-bin) alapított kis programozó cégét, a NamSan Tech-et.

Dal-mi és a Namsan Tech megnyeri a Sand Box Star-up Versenyt

Ugyan Dal-mi és Do-san kapcsolata egy 15 évvel ezelőtti félreértésnek köszönhető, melynek hátterében a Sand Box sikeres befektetője Han Ji-pyeong áll (Kim Seon-ho), mégis közel kerülnek egymáshoz.Do-san tehetségének köszönhetően start-upjukkal kifejlesztenek egy látássérülteknek szóló mesterséges intelligencia alapú alkalmazást, mellyel egyenesen a San Francisco-i Szilikon Völgyig jutnak el. Ám persze minden sikernek ára van, és természesenen a sikerhez vezető út közben rengeteg kihívás, családi vita, félreértés és nehézség gördül eléjük, de a Sand Box befektetőinek és felsőbb vezetőinek támogatásával minden nehézségen felül kerekednek. A sorozatnak fiatalos lelkesedése minden nézőre átragad, még a szkeptikusok kedvét is garantáltan meghozza, hogy merjünk nagyot álmodni és belekezdeni egy saját vállalkozásba.

Team Ji-pyeong vagy Team Do-san?

Külön kiemelném, hogy a sorozat a mellékszereplői nélkül nem lenne kerek. Főként Kim Seon-ho (Two Cops, Strongest Deliveryman, Find Me in Your Memory)  színészi játéka, főként különleges kapcsolata Seo Dal-mi nagyanyjával kifejezetten megható, és rengeteget tesz hozzá a történethez. Az árvából sikeres üzletemberré vált Seon-ho karaktere egy kívülről egy érzéketlen, nyers modorú businessman, de a felszín alatt egy szeretetre méltó gyermek lelkű fiú rejlik, aki a önbizalomhiánya miatt csak a háttérből figyelve támogatja Seo Dal-mit. Ezzel “second leadként” rengeteg rajongó szívébe lopta be magát a 34 éves veterán színész.

Han Ji-pyeong és Dal-mi nagymamája

Továbbá kifejezetten érdekes volt Do-san legjobb barátainak; Yong-san és Chul-san történeteit követni, akikből szívesen néztem volna többet a sorozatban. Összességében a mellékszálakat még bővebben is kifejthették volna, rengeteg lehetőséget tartogattak a mellékszereplők, mely közül kiemelném a különösen szerethető AI program, Jang Yong-silt, kinek hangját Yeo Jin-goo (Hotel de Luna) biztosította a sorzathoz.

Balról jobbra: Chul-san, Yong-san és Do-san kölzötés közben

A sorozat Netfilx előzetese megtekinthető itt: Link.