Oldal kiválasztása

Sorozatokat évekhez kötni nem egyszerű dolog, ezért úgy döntöttünk, hogy a 2020-as összegző bejegyzésünkben azok a szériák kaphatnak helyet, amik idén még futottak, vagyis ha idén még adta őket tv vagy stream csatorna, még akkor is, ha ezután kaszát kaptak, felkerülhetett erre a listára.

Hora

The Umbrella Academy

Nekem az idei kedvenc az Umbrella Academy második évada volt. Nagyon jó folytatást kaptunk, érdekes volt, ahogy a múltban boldogultak (Klaus még mindig egy elmebeteg, de pozitív értelemben ?) és talán most végre egy kicsit (de csak egy hangyányival jobban sikerült együttműködnie a családnak. A végére pedig sikerült bedobni egy jó kis cliffhangert, úgyhogy a harmadik évad is nagyon várós.

 

Lia

Nálam az idei év legjobb sorozata címet toronymagasan vitte a Queen’s Gambit. Sose hittem, hogy a sakkot nézve ennyire lehet izgulni, de természetesen messze nem ennyiről szól a sorozat. Küzdelem a függőséggel és a pszichés problémákkal, a szeretetéhséggel egy nagyon okosan és érzékenyen megírt történetben. Anya Taylor-Joy bármiben játszik, elhiteti velem, hogy az ott és úgy valódi.

 

byparish

Ha ez is számít, akkor David Attenborough – Life on Our Planet. Ugyan nem sorozat, de végülis szinte a 2019-es Our Planet folytatása és a 2020as év egyik legfontosabb Netflix tartalma volt, amit láttam. Azok számára, akik abszolút nincsenek képben azzal, hogy a globalizáció és a globális felmelegedés milyen hatással van a bolygónkra, kifejezetten ajánlom. Ha mindenki megnézné egyszer, a világ előrébb járna. Ha már másért nem, hihetetlen és lenyűgöző kamerafelvételek, az állatvilág lehengerlő kegyetlensége és a zseniális Sir David Attenborough bölcs szavai és szerethető élettörténete miatt érdemes megnézni. *csak egy kicsit vagyok elfogult fan*

 

Judyt

Idén számomra egyértelmű győztes a német gyártású, három évados Dark című sorozat. Egyszerre varázsolt el a nehéz követhetőségével, a tudomány és a vallás vegyítésével, valamint azzal a játékkal, amit az idővel csináltak. Remek alkotás, s bár az utolsó évad szerintem elmarad az első kettőtől, mégis igazán elgondolkodtató sorozat, fantasztikus betétdallal.

 

Buttercup

A legnagyobb kedvencem a Netflix Sex Education sorozata volt, aminek idén jött ki a második évada. Esküszöm, ezeknek a részeknek valahogy sikerült felülmúlni az első évad zsenialitását. Már ha ez egyáltalán lehetséges, még hihetőbb, szívszorítóbb, viccesebb és inkluzívabb lett, és olyan témákat pedzeget, ami miatt minden tininek vagy tini szülőjének kötelezővé tenném. Fantasztikus színészgárda, történet, és persze rengeteg megértés. Hol van már a harmadik évad?

 

Hanama

Nekem sorozatként idén a Hamefura vitte a prímet. Nagyon tetszett az ahogyan a megszokott randijáték alapot megfogta és megforgatta, igy egy teljesen más szemszögéből is láthatjuk a világot és annak lakóit. A legjobb benne mégis a kedves ámde együgyű főhősnő akiben ott van az újítási vágy és persze egy második élet, az elsőből megmaradt tapasztalatai mind pozitív, mind negativ szempontból hatással vannak még rá – és ez nagyon szépen be van építve.

 

Orlissa

Nekem egyértelműen Az élet dicséreté (All Creatures Great and Small) vitte idén a pálmát. Imádom James Herriot munkásságát, és annyira jó, hogy újra feldolgozzák az írásait–ráadásul úgy, hogy az kész balzsam a léleknek, tökéletes helyzetkomikummal, de mindeközben súlyos traumákkal és tragikus emberi sorsokkal is foglalkozik.