Oldal kiválasztása

Idén nem sok filmpremierrel találkozhattunk, azonban mi így is összegyűjtöttük, hogy melyek voltak azok, amik idén valamilyen módon – legyen az örömteli vagy dühöngő – hatottak ránk.

Hora

Nekem az Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga volt idén a kedvencem, nagyon eltalálták a dalfesztivál hangulatát, kellően vicces és aranyos volt, néhol kicsit elborult (éljenek az elfek XD), és persze a filmnek köszönhetjük többek között a Volcano Man és a Jaja Dingdong gyöngyszemeket is.

 

Lia

Ez az év eléggé szegény volt filmpremierekben, az igazán nagy durranásokat vagy eltolták jövőre, vagy nem ugrották meg a lécet (lásd Tenet, The New Mutants, The Devil all the Time.)

Jöttek ki persze szórakoztató és jó filmek (The Old Guard, The Trial of the Chicago 7, Unhinged), de olyan, ami igazán mély benyomást tett volna, nem akadt. Az idei kedvenc így nekem az Előre lett. Nem ez a legjobb Disney-Pixar, de hozza a kötelezőt: szép, okos, vicces, érzelmes, és a legtöbb Pixar-filmhez méltón igen fontos mondanivalója van a veszteségről, továbblépésről és a lehetőségeinkről.

 

Judyt

Idén összesen 1, azaz egy darab premier filmet néztem meg, ez pedig a Tenet volt. Érdekes? Mindenképpen. Izgalmas? Igen. Ebben is játszanak az idővel, ahogy a Darkban? Naná. Azt hiszem itt vett meg magának ez a film.

Szórakoztató alkotás, remek kikapcsolódást nyújt.

 

Orlissa

Sajnos a premierfilm, ami legjobban hatott rám, az a Mulan volt, és sajnos azért hagyott bennem mély nyomot, mert borzalmas volt. Egy egész kultúra, meg úgy mellesleg gyerekkori kedvencem meggyalázása. Szóval gyalázat rá, gyalázat a szamárra…

 

Catleen

Bár nem sok jóra számítottam mikor belefogtam A láthatatlan ember remake-jébe, de el kell ismernem, ezúttal egy valódi és jól átgondolt történetet kaptunk, amiben volt tudomány, pszichológia és valódi ijesztgetés is. Elisabeth Moss már Az elnök embereiben is ígéretes tehetségnek mutatkozott, de ebben a gyakorlatilag egyszereplős darabban vitte a pálmát, minden szinten.