Oldal kiválasztása

Már egy ideje ért bennem a gondolat, hogy legyen egy kis összeállítás egyben tisztelgés az online gaming világ olvasztótégelyeinek – és 2020 olyan szép, kerek dátuma is passzol ennek az elképzelésnek a megvalósításához. Bár ezen a listán többnyire olyanok lesznek, amik a mai napig futnak, bizony vannak olyan díjazottak is, akik már sajnos nincsenek a digitális éterben.

Leghosszabb futamidő

Nem más, mint a The Realm Online. Még én is majdnem eldobtam a ékszíjat attól, hogy ez az mmorpg már azóta létezik, hogy nagyjából járni és beszélni tudok. A The Realm Online 1996-os kezdéssel és 24 évvel a háta mögött nem számít kategóriája legjobbjának, de az egyik alapkövének biztosan. És 2018 óta már ingyen is lehet vele játszani. Utána másik helyen van az 1997-es Ultima Online és bronzérmesként felsorakozik az 1999-ben világot látott Everquest.

Legtöbb játékos

Az nem kérdés, hogy ezt a kategóriát a World of Warcraft viszi. A nagyjából megjelenése óta világelső mmorpg-t még az elmúlt évek botrányai és olykor vegyes fogadtatású fejlesztései sem tudták megfosztani az első helytől. Pedig olyanokat szorít a dobogó második, illetve harmadik fokára, mint a Destiny 2, a Runescape, a dobogóról éppen csak lemaradt Final Fantasy XIV Online.

Legtöbbször jelölt

Ez pedig még engem is meglepett; ugyanis 2014 óta nem kevesebb, mint 13 kategóriában láttam visszatérő elemenként a Bungie által fejlesztett Destiny 2-t. Legyen az legjobb soundtrack, legnormálisabb játékos közösség vagy support rendszer, a Destiny 2 jelölve volt. Utána van nem sokkal lemaradva a Final Fantasy XIV Online, valamint egyik -másik helyen feltűnik a Wow és a Black Desert Online is képviseltette magát az idén, de a Destiny 2 egy visszatérő eleme az évenkénti versengésnek. 

Legtöbb Faj&Class

Lehetne most azzal kukacoskodni órákig, hogy hogyan számoljuk a classokat, de én most ahhoz tartom, hogy csak az olyanokat számolom bele, amiket a játék kezdetétől lehet használni.Itt elsőre a már megszűnt Vanguard:Saga of Heroest mondanám, de akkor az agyamnak egy eldugott részéből előjön valami és azt kezdi el kiabálni, hogy; Everquest 2. Összesen 21 faj közül lehet választani, hogy kivel akarunk Norrath földjén kóvályogni — és a legjobb, hogy nem sablonosak.

 

Legbővebb Skill Tree-k

Skill kombinációk tekintetében meglepő, de az Archeage az, ami a viszi a prímet. Bár alapvetően játszható  class látszólag kevés van, mivel azokat lehet hármasával kombinálni, más-más végkifejlettel, összesen 120 lehetséges végleges variációt lehet elérni. Sokan mondják még a City of heroes-t a hasonló felépítése miatt, de ott csak nagyjából 82-t éri el ez a szám.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.