Oldal kiválasztása

Az idei év rengeteg meglepetést és váratlan fordulatot hozott mindenki számára, a filmiparnak pedig komoly elmaradásokat és csúszásokat jelentett. Több 2020-ra ígért sorozat forgatása és vetítése is félbaszakadt, vagy halasztásra került. Ennek ellenére így is egy filmekben és sorozatokban gazdag 2020-ról beszélhetünk, ami még decemberben is tartogat újdonságokat.

True Beauty

Végre megérkezett a webtoon olvasók és rajongók számára várva várt True Beauty, aminek első részei már meg is tekinthetők a Rakuten Viki oldalán. Ugyan a tvN sorozatában az eredetihez képes egy kiszínezett és extra tartalommal feltöltött változatot láthatunk, a karakterek kidolgozása idáig szinte megegyezik az eredeti webtoon változattal. Az eredetihez hasonlóan aranyos a kiközösített és csúnyácska Im Ju-Kyeong (Moon Gayoung), története, aki az internetnek és sminkelés művészetének köszönhetően új iskolájában hirtelen népszerű és kedvelt lesz, majd ennek következtében különböző félreértésekbe és összetűzésekbe keveredik a tipikus jófiú Lee Su-ho (Cha Eun-woo) és az örök lázadónak titulált Han Seo-junnal (Hwang Inyeop).  (A Viki előzetes az alábbi linken elérhető: Link )

 

Lovestruck in the City, vagyis másnéven City Couple’s Way of Love

Ugyan a 12 részes sorozat decemberben – sok más programhoz hasonlóan- koronavírus gyanúja miatt csúszott egy keveset, december második felétől már megtekinthető lesz a több szálon futó romantikus történet, ami 3 pár eltérő szemszögéből tervezi bemutatni a szerelem és a szeretet különböző formáit. Ji Chang-Wook következő kedves kis sorozatában Park Jaewont (Ji Chang-wook), a lelkes és őszinte építészt alakítja, aki keresi a titokzatos lányt, aki ellopta a kameráját. Lee Eunoh (Kim Ji-won) a nagyváros zajához és szokatlanul gyors ritmusához egy új személyiséget kitalálva alkalmazkodik, így érnek össze útjaik Park Jaewonnal Szöulban, ahol Jaewon semmit sem sejtve Lee Eunoh alteregójába, Yoon Sunah-ba habarodik bele. A színészgárda további tagjai Kim Min-seok mint Choi Kyung-joon, So Joo-yeon mint Seo Rin-yi, valamint Ryu Kyung-soo Kang Geon szerepében és Han Ji-eun mint Oh Sun-young alakítják a rövid szerelmestörténetek másik két párját. (Az előzetes az alábbi linken tekinthető meg: Link )

Mr. Queen

A Mr. Queen az egyik legújabb humoros fantasy/fiction sorozat, aminek alapja az a lehetetlen helyzet, melybe Jang Bong Hwan, a dél-koreai Kék Ház séfje kerül. Bonghwan lelke a Joseon kori királynő, Kim So Young ( Shin Hye Sun) testében találja magát évszázadokkal korábban. A szürreális helyzetekkel és vicces jelenetekkel teli sorozat Bon-Hwan törtélelmi utazását dolgozza fel ebbe a régi korba, ahol megtapasztalhatja, hogy mit jelent nőnek, ráadásul királynőnek lenni a folyamatos hatalmi harcok között. A Mr. Queen különös temperamentumával és vicces helyzeteivel kifejezetten izgalmasnak ígérkezik, magyarul pedig egyes oldalakon Uram Királynőm címen találhatjátok meg. (Az előzetes az alábbi linken tekinthető meg: Link )

Sweet Home

A Netflix soroazta december 18-án debütált Dél-Koreában, mely az árván maradt gimnazista Cha Hyeon-suról (Song Kang, Love Alarm 2019-ből) szól, aki kénytelen egy új lakásba költözni. Ám az új szobája Green Homeban korántsem olyan békés, mint az előző, és a magányos fiatal napjait tönkreteszik a szörnyekké torzuló emberek, akik legbelső vágyaitól vezértelve veszélyyeztetnek másokat. A sorozat a korábban azonos címen futott Sweet Home webtoon alapján készült, ami nagy sikereket ért el a maga idejében, ezért nagy reményeket fűzhetünk a VFX-el dúsított különleges thriller sorozathoz. (A Netflix előzetes az alábbi linken elérhető: Link )