Oldal kiválasztása

Sok olyan anime látott már napvilágot amik sportra ösztönzik az embereket; legyen az labdajáték (Captain Tsubasa, Eyeshield 21) harcművészet (History’s Strongest Disciple Kenichi, Hajime no Ippo), de a tavalyi év folyamán kaptunk egy olyan darabot, ami kimondottan a kondi léttel és a testedzéssel akarja jobban megismertetni a nagyérdeműt. Ime a How Heavy Are the Dumbbells You Lift? vagy japánul Dumbbell Nan Kilo Moteru?

Miután a gyaru stílus üdvöskéje Sakura Hibiki új érzékeli, hogy a kelleténél teltett lett – amihez japánban nem kell sok, ismerve az ottani szépségidelálokat – eldönti hogy nyárra tökéletes bikini alakot formál magának. Ehhez pedig elmegy a Silverman edzőterembe, ahol találkozik osztálytársával Akemi Soryuin-el, aki teljesen a testedzés és a testépítés szerelmese – a szó legszorosabb értelmében. Edzőjük Michio-sensei is elsőre lehet, hogy átlagos külsővel van megáldva, de amint szó szerint leszakad róla mackónadrág, előbukkannak a hatalmas testépítő izmok.

A csapatkoz később csatlakozik Uehara Ayaka, Hibiki legjobb barátnője és meglepő módon tanárnőjük, a cosplayer Tachibana Satomi is, aki eleinte csak az állóképességén akar növelni, később persze őt is elragadja a lányok hozzáállása és levetkőzve azon zavarát, hogy a diákjaival edz – ő is megteszi az első lépést a pokolba vezető úton.

Mert bár Michio-sensei bár nem kegyetlen, a testformálás és súlyvesztés érdekében nem kíméli a lányokat, azonban emelett mindig ellátja őket hasznos tanácsokkal (amit a nézők számára is külön levezetnek) mind a megfelelő edzés, mind a táplálkozás terén. Az Hibiki számára külön fontos (egyben tortúra is), hiszen rendkívül nagy étvággyal rendelkezik. A legtöbbször hölgyek által bemutatott gyakorlatok adnak mémi perverz felhangot az egésznek – de persze kit mi buzdít arra, hogy testét átalakítsa.

Külön viccesek azok a részek, amikor valami más médiumra való kikacsintgatást kapunk; a legjobb példa erre az Arnold Schwarzenegger paródia Harnold Dogegenchonegger, aki egy az egyben terminátorban tolja végig azt az epizódot, amiben feltűnik. De kapunk itt még remekbe szabott JoJo paródiát is, Fist of the North Star-t és még sok mást is, köszönhetően Tachibana tanárnő hobbijának.

A manga jelenleg még most is fut, a második évad lehetőség azonban, tudván azt hogy 2020 mekkora problémákat okozott a gyártás terén, eléggé kérdéses.  A How Heavy Are the Dumbbells You Lift? mindenesetre még azok számára is megér egy megtekintést, aki amúgy nem annak a stílusnak a kedvelője – a sok shounen animén edzett nézőnek meg a sok izom már megszokott jelenség.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.