Oldal kiválasztása

Rosario Dawson azok közé a színészek közé tartozik, akik lépésről lépésre építették karrierjüket, mentesültek a botrányok alól, és kiváló munkájukkal tornázták fel magukat azon a bizonyos szamárlétrán a közönség és a kritikusok szeme láttára. A színésznő igazi geek legendának számit, és biztos vagyok benne, hogy nem csak nekem húzódik mosolyra a szám, amint meglátom őt.

5, Mimi Marquez – Rent – Bohém élet

Köztudott, hogy nem vagyok musical rajongó, és a Rentet is azért néztem meg, mert Orlissával egyességet kötöttünk és ő megnézte a Transformerst, és bár egyikünknek sem vált kedvencévé a másik filmje, mindketten elégedettek voltunk, és értettük, miért szereti a másik az adott művet. A Rent egy nagyon fontos kérdésköré épült, és ha mindennel nem is értek egyet benne, a színészi játék az egyszerűen lenyűgözött, és ehhez jócskán hozzájárult Rosario Dawson is.

 

4, Anna Diaz – Gemini Division

A színész egyik korai alkotása ez a pár perces sorozat, ami több mint 30 epizódból állt, és egy beépült New York-i rendőr video üzeneteit tartalmazz. Az epizódokban szinte csak Dawson beszél, és igen ritkán láthatunk másokat is benne, de ő egymaga képes elvinni a hátán az egész szériát, miközben egy másodpercre sem válik unalmassá.

 

 

3, Claire Temple – Iron Fist, Daredevil, Jessica Jones, The Defenders, Luke Cage

A Marvel-Netflix kooperációból számtalan remek sorozat született, amik egy idő után elkoptak – meg ugye a Disney is saját streaming csatornát alapított –, és ha a történetek nem is alakultak olyan jól, mint a rajongók számították, de egy valami biztos volt, Dawson személye és színészi tehetsége.

 

2, Gail – Sin City, Sin City – Ölni tudnál érte

Az első Sin City film hatalmasat szólt a mozikban, és biztos vagyok benne, hogy sokan most is előveszik, azonban a folytatása, nos, az közel sem lett ilyen jó – annak ellenére, hogy sokan visszatértek korábbi szerepükben. Ilyen volt Dawson is, aki ismét a kegyetlen és szenvedélyes Gail szerepébe bújt, aki saját becsületkódexe szerint irányítja a belvárost.

 

1, Ahsoka Tano – The Mandalorian

Biztos vagyok benne, hogy nem én voltam az egyetlen, akinek szó szerint leesett az álla Ahsoka Tano élőszereplős megjelenése láttán. Dawson szó szerint életre keltette a karaktert, és benne volt minden, amiért szeretni lehet: erő, finomság, nőiesség és bölcsesség – az a fajta, ami veled születik, és ami az évek alatt csak fokozódik.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.