Oldal kiválasztása

Az ukrán származású modellt és színészt nem kell bemutatni senkinek, de munkássága közel sem tekinthető hétköznapinak: erős női karakterek, akiket élettel vitt a vászonra, és akik a geek kultúra meghatározó alakjaivá váltak. Összeszedtük Milla legjobb öt alakítását – na, jó, picit csaltunk, mert A kaptár filmeket egynek vettük.

5, A három testőr (2011)

Bár a film nem lett nagy kedvencem, a steampunkos stílus és Milla személye elég volt ahhoz, hogy megnézzem, és bár nem kötött le végig, a színésznő jelenetei fantasztikusak voltak. És igenis lehet verekedni nagyszoknyában!

 

4, A kaptár filmek

Összesen hat élőszereplős Kaptár film létezik, és bár megvan a magam kedvence, mégsem tartom fair dolognak egyetlen egyet kiemelni Alice történeteiből. Milla pedig ismét nagyot alkotott, és egy olyan kultikus figurát hozott létre, aminek hatását a mai női karakterekre még csak nem is sejtjük.

 

3, Arcmás (2011)

Sokak számára ismeretlen film az Arcmás, pedig a thriller kedvelőinek nagyon is ajánlott darab. Milla pedig ezúttal egyszerre lehetett badass és mutathatta meg, hogy milyen színészi kvalitásokkal rendelkezik, ráadásul egy olyan storyban, ami végig érdekes tudott maradni.

 

2, Az ötödik elem (1997)

Szerintem mindenki egyetért abban, hogy Az ötödik elem hozta meg a színésznő nagy áttörését, és ez nem csak a szerethető karakternek vagy a jó történetnek köszönhető, hanem mert Milla hitelesen adta elő Leeloot. Egy idegent, akinek minden új, de mégsem, és akinek egyetlen célja, hogy megmentse a világot, és bármennyire magasztos is a cél, az ember ember, és szüksége van olyan dolgokra, mint a szeretet vagy a törődés.

 

1, Jeanne d’Arc, az Orleans-i szűz (1999)

Bár már Az ötödik elemben is látszott Milla tehetsége, de igazi arcát két évvel később Jeanne d’Arc-ként mutatta meg. Bár állítom, hogy nincs rossz feldolgozása az Orleans-i szűznek, de Luc Besson filmjét konkrétan lehetetlen űberelni. Fantasztikus rendezés, színészi játék, epic csatajelenetek és egy emberi oldal, amit Milla fantasztikusan megragadott és bemutatott.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.