Oldal kiválasztása

Bár borzasztóan imádtam az első évadot, valahogy a második évadba közel egy évvel a megjelenése után kezdtem bele, de cserébe – ahogy lenni szokott nálam – egy hét alatt bedaráltam az egész évadot.

Jack Ryan (John Krasinski) ezúttal a venezuelai korrupció nyomába ered, ugyanis gyanús pénzmozgásokra lesz figyelmes, ami a mostani demokratikusnak ígérkező választásokhoz kapcsolódik. A tavalyi sikeres akció után korábbi felettesét, James Greert (Wendell Pierce) Oroszországba helyezték, ám fizikai állapota miatt végül otthagyta azt a munkát, és csatlakozott Ryanhez.

Jack régi barátjával, Moreno szenátorral (Benito Martinez) érkezik meg Venezuelába, hogy kivizsgálják a választások körüli furcsaságokat, azonban egy tragédia miatt Jack élete fenekestül felfordul és egy olyan összeesküvés kellős közepén találja magát, ahol azt is nehéz megmondani, ki a barát és ki a valódi ellenség.

Kissé nehéz dolgom van a második évaddal, na, persze nem azért, mert nem lett volna jó, hanem mert hasonló jókat tudnék róla mondani, mint az első évadról: pergős akciófilm, kellően kusza és összetett történetszál, és érdekes karakterek. Talán ezúttal a társadalmi szerepvállalás volt több, mint az első évadban, vagyis a demokratikus értékek és igazság sokkal nagyobb hangsúlyt kapott az első évadhoz képest.

Ezúttal is egy fantasztikus színésznő társult be John Krasinski mellé: Noomi Rapace alakítja Harry Baumann ügynököt, aki a német hírszerzőszolgálat embere. Az hogy mennyire tehetséges Rapace, már mondani sem kell, és ezt a szerepet is szó szerint kirázta a kisujjából, talán egy picit túlságosan is rutinszerűen színészkedett, de nála még az is magas szintű.

Különösen jó volt látni olyan színészeket vendégszerepekben, akiket több korábbi sorozatban vagy filmben is megszerettünk, mint Arnold Vosloo vagy Michael Kelly.

A harmadik évad érkezéséről még sajnos nem tudok pontosat mondani, valamikor 2020-ra ígérték hivatalosan, de azóta sajnos semmi egyéb infót nem sikerült fellelnem. Mindenesetre biztosan továbbra is nézős lesz a sorozat, mert a most futó akciósorozatok egyik legjobbja, amolyan igazi krimis kalandregény, ahol az elején nehezen veszi fel az ember a fonalat, aztán már alig akarja letenni.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.