Oldal kiválasztása

A karácsonyi ünnepek alatt mindenkinek egy kicsivel több ideje marad a kikapcsolódásra otthon, de azért az ünnepi hangulatnak és a Mikulásos filmek ismétlésének is van határa. Ha már kifogytunk a tartalmas karácsonyi műsorokból, érdekes lehet kipróbálni valami újat is, mint például egy izgalmas online képregényt. A Naver webtoonjairól lassan ódákat is zenghetnék, annyi jó tartalom, tehetséges fiatal művész van rajta, és ami a legjobb, az az hogy angolra fordítva egyre több készül a platformon. Legutóbbi cikkemben sikeres webtoon adaptációkról beszéltem, ezúttal pedig közkedvelt, befejezett vagy akár még most is futó webtoon ajánlóval készültem.

Freaking Romance

Ez a kedvesnek tűnő sorozat két fiatal lehetetlen találkozásáról szól párhuzamos világokban. Mindketten a maguk módján, saját lelki problémáikkal küzdve boldogulnak valóságukban, ám az univerzum határainak repedése miatt mégis közel tudnak kerülni egymáshoz. Zylith, a fiatal művész, aki traumatizáló családi környezetéből menekülve egyedül próbálja megvalósítani álmait, miközben a “túloldalon” az angyali hangú Zelan a világra szóló hírnévvel járó nyomás és magány csapdájából keresi a kiutat. A történet nem csak a gyönyörű illusztráció miatt érdekes, hanem a kidolgozás és a szereplők miatt is. Zylith látványos személyiségfejlődése jól lekövethető, és öröm látni ahogy megtanul kiállni magáért, nem beszélve barátságról és szoros érzelmi kapcsolatáról legjobb barátjával Verose-zal, ami nehéz döntések sora elé állítja a fiatal lányt. Összességében egy izgalmas, szép és romantikus fantasy webtoonról van szó, amiben az aranyos pillanatoktól kezdve a szörnyeken át minden megtalálható. A Webtoon angolul itt olvasható.  

 

Lore Olympus

A 2018 óta futó webtoon az oldal egyik legsikeresebb sorozata, szinte minden epizóddal a toplista első helyére kerül fel ez, az olimposzi drámát és bonyolult viszonyokat feldolgozó különleges sorozat. A hatalmas sikerre való tekintettel a Netflix természetesen ezt is bekebelezte, és Rachel Smythe sorozatából már készül is az animated series adaptáció Hádész és Perszephoné görög mitológiai szerelmének modern feldolgozásáról. Smythe modern köntösbe öltözteti az ókori történet drámai ármánykodásait egyedi illusztrációival, mely napról napra egyre több olvasót és rajongót gyűjt magának világszerte, miközben tovább illusztrálja az ‘LO’ rövidítésre hallgató sorozatát. A webtoon angolul itt olvasható.

Tower of God

Az akció és kaland kedvelőinek sokkal szimpatikusabb lehet például a Tower of God, melynek főszereplője Twenty-Fifth Bam, aki életének nagy részét egy titokzatos torony alá bezárva töltötte közeli barátjával, Rachellel. Amint Rachel belépve eltűnik a toronyban, Bam mindent megtesz, hogy ismét kinyissa az ajtaját és újra láthassa Rachelt bármi áron. Az ehhez vezető úton rengeteg kihívással, ellenséggel és segítő csatlóssal találkozik, mindezt természetesen egy látványosan akciódús, nagy mennyiségű harc, párbaj és verekedős jelenettel, miközben Bam küzdi fel magát a torony egyre magasabb és nehezebb szintjei felé. Az eredetileg Naver koreai platformján megjelent sorozat sikerére építve nem csak angol fordítás, hanem anime sorozat változat is jelent meg, rengeteget merítve az eredeti illusztráció részletes kidolgozásából. A webtoon angolul itt olvasható.

 

Noblesse

A Noblesse-ben a főszereplő 820 éves álmából egy elhagyatott épületben tér magához, ezt követően Rai (Cadis Etrama Di Raziel) kénytelen szép lassan alkalmazkodni a modern élethez és gyorsan feljődő világhoz. Szerencséjére rátalál korábbi szolgájára, Frankensteinre, aki segít neki alkalmazkodni az új körülményekhez és így beiratkozik egy helyi gimnáziumba, ahol új barátokra lel a sportos Shinwoo, a kocka Ikhan és Shinwoo szerelme, Yuna személyében. A webtoon a gang veszélyes kalandozásait követi végig, ahogy Rai múljának felderítése és egy titkos szervezet felfedése után nyomoznak. A sorozat több mint 500 epizódból áll, már szinte vègtelen mennyiségű izgalmas akciójelenettel és történeti csavarral, miközben egyre többet tudhatunk meg Rai múltjáról. A webtoon angolul itt olvasható.

 

unOrdinary

Az unOrdinary alaptörténete mondhatni “tipikus” sztori, melyben egy teljesen hétköznapi, szinte unalmas gimnazista srácról derül ki, hogy hiheteltenül különleges képességekkel rendelkezik, amelyek elengedhetetlenek a világ megmentéséhez. Így ez egy elég gyakori trope, mint megannyi anime, coming-of-age sorozat vagy rajzfilm amiben a főszereplő megmenti a világot, John Doe története eddig nem különbözik a többitől, ám ahogy múltjának részletei szép lassan kiderülnek, az egész iskola rendje felborulat és minden a feje tetejére áll. A unOrdinary Wells Public High School gimnáziumában a gazdag elit tagjainak különleges ereje van, elválasztva őket az alacsonyabb rangú, gyengébb társaiktól, és ilyen erőkkel rendelkezik Seraphina is, aki elenségből John barátja lesz. A sorozat a My Hero Academia-hoz hasonló logikai struktúrára épül, a különböző összetűzések, szintek közötti ellentétek és viták a társadalmi elletéteket tükrözik valahol, miközben a unOrdinary világában John Doe napról napra szembesül az elit piszkálódásaival, támadásaival és kavarásaival akciódús köntösbe bújtatva.  A webtoon angolul itt olvasható.